katil-a-srail-cenin-i-kana-bulada-01

Katil İsrail Cenin’i kana buladı

Siyonist İsrail, işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentine hava saldırısı düzenlendi. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Filistinli 8 vatandaşın hayatını kaybettiği, 5’i ağır 27 kişinin de yaralandığı belirtildi.

İsrail savaş uçakları, Cenin‘de Filistinlilere ait bir evi 3 füzeyle hedef aldı. İsrail ordusu, saldırının ardından iş makineleri eşliğinde kente baskın yaptı ve Cenin Mülteci Kampı‘nı ablukaya aldı. İsrail güçleri, Fetih Hareketi’ne bağlı Aksa Şehitleri Tugayı komutanlarından Zekeriya ez-Zebidi’nin ailesine ait evi kuşattı. 

 İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria’da 7’si Cenin kentine düzenlediği hava saldırısı ve baskında olmak üzere 8 kişiyi öldürdü, 27 kişiyi yaraladı.

SAĞLIK BAKANLIĞI AÇIKLADI: 8 ÖLÜ 27 YARALI

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail’in Cenin kentine yönelik hava saldırısı baskınında 7 Filistinlinin hayatını kaybettiği, El-Bire kentinde de İsrail askerinin açtığı ateş sonucu 1 Filistinlinin başından vurularak yaşamını yitirdiği belirtildi. Açıklamada 5’i ağır olmak üzere 27 kişinin de yaralandığı belirtildi.

İşgalci İsrail askerleri yaralıları almaya çalışan ambulanslara engel oldu.

İsrail uçakları da çıkış girişlere kapatılan Cenin Mülteci Kampı’nın semalarında yoğun uçuşlar yaptı.

İSRAİL’DEN AÇIKLAMA

Öte yandan işgalci İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Cenin’de “düşman altyapısının hedef alındığı” ifade edildi.

Ordu ve İsrail İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet’in (Şabak) “kamptaki Filistinli grupların birleşik operasyon noktasını” hedef aldığı savunulan açıklamada, söz konusu birleşik operasyon noktasının “Cenin Tugayı” olarak anıldığı ifade edildi.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise yaptığı açıklamada, “Cenin Mülteci Kampı’nı savunma savaşına birlikte omuz omuza giriyoruz.” denildi.

”SAVUNMASIZ HALKIMIZA KARŞI YENİ BİR SAVAŞ SUÇUDUR”

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, yaptığı yazılı açıklamada, “İsrail işgal hükümetinin Cenin kenti ve kampında yaptığı şey, savunmasız halkımıza karşı yeni bir savaş suçudur.” ifadelerine yer verdi.

Filistin halkı işgal yenilip, özgürlüğüne kavuşana kadar bu vahşi saldırı karşısında diz çökmeyecek, teslim olmayacak, beyaz bayrak çekmeyecek ve topraklarında sebatla duracaktır.” ifadelerini kullanan Ebu Rudeyne, İsrail’in Cenin kentine yönelik saldırısını şiddetle kınadıklarını vurguladı.

”FİLİSTİN GÜVEN HİSSETMEDİĞİ SÜRECE İSRAİL DE HİSSETMEYECEK”

Ebu Rudeyne, Filistin halkının güvenlik ve istikrarının önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti: “İşgal hükümeti ve onun terörist yerleşimcileri tarafından işlenen tüm bu suçlar, güvenlik ve istikrarı sağlayamayacak. Filistin halkı güven ve istikrarı hissetmediği sürece İsrail de güven ve istikrarı hissetmeyecek.

”CENİN DEVRİMİNE DEVAM EDECEK”

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, “Halkımız ve direnişi, her yerde bu düşmanlığa nasıl karşılık vereceğini bilir.” ifadelerini kullandı. Cenin’de yaşananların sonuçlarından İsrail’i sorumlu tutan Hamas’ın Basın Sözcüsü Hazım Kasım, “İşgalcinin suçlarına rağmen Cenin devrimine devam edecek.” dedi.

İslami Cihad Hareketi’nden yapılan yazılı açıklamada da Cenin saldırılarından sonra olabilecek gelişmelerden İsrail’in sorumlu tutulacağı vurgulandı. Açıklamada, Filistin direnişinin Cenin saldırılarına karşılık vermek için tüm seçenekleri elinde bulundurduğu kaydedildi.

17 YILIN ARDINDAN İLK SALDIRI GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE OLDU

İsrail, 2006 yılından bu yana geçtiğimiz Haziran ayında ilk kez Batı Şeria’nın Cenin kentine bir insansız hava aracı saldırısı düzenlemişti. Bugün de düzenlenen saldırı, 17 yıl sonra başlayan saldırının ikincisi oldu.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Filistin Dışişleri Bakanlığı, bu ihlallerin derhal durdurulması için ABD’ye ve uluslararası topluma acil müdahale çağrısında bulundu. Uluslararası Ceza Mahkemesinden (UCM) de “sessizliğini bozması ve İsrailli savaş suçlularından hesap sorması” istendi.

Öncesi Türkiye’ye İsveç kıyağı!
Sonraki BM davet etti: Taliban yönetimi Doha yolcusu!

Bir Cevap Yazın