bm-davetaliban-yonetimi-doha-yolcusu-01

BM davet etti: Taliban yönetimi Doha yolcusu!

Afganistan İslam Emirliği Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdulkebir, BM’nin çeşitli ülkelerin Afganistan özel elçileriyle önümüzdeki ay Doha’da yapacağı toplantıya davet edildiklerini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Abdulkebir, Norveç’in Afganistan maslahatgüzarıyla yaptığı görüşmede, Afganistan İslam Emirliği’nin kızların eğitimine karşı olmadığını, bu konuda kurulan bir komitenin bunun üzerinde çalıştığını söyledi.

Başbakanlık Ofisi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, Norveç’in Afganistan Maslahatgüzarı Paul Klouman Bekken, ülkesinin Afganistan’daki doğal afetlerle mücadele için 3 milyon dolar, geri dönen mülteciler için de 7 milyon dolar taahhüt ettiğini bildirdi.

Maslahatgüzar Bekken, Norveç’in Afganistan’la ilişkileri sürdürmek istediğini ve ülkedeki kalkınmayı desteklediklerine vurgu yaptı.

Bekken, dünyada yaşanan krizlere rağmen dünyanın Afganistan’ı unutmadığını, 18 Şubat’ta Doha’da Afganistan konulu bir toplantı yapılacağını kaydetti.

Afganistan Başbakan Yardımcısı Abdulkebir ise, Norveç ve diğer Avrupa ülkelerine Kabil’deki büyükelçiliklerini yeniden açma çağrısında bulundu.

Abdulkebir, ülkesinde karışıklığa yol açacak yapılara müsaade edilmediğini ve marjinal yapıların bastırıldığını da sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

Afganistan’da Şii camisine silahlı saldırı

Afganistan’ın batısındaki Herat vilayetinde, bir camide namaz esnasında düzenlenen silahlı saldırıda, 6 kişi yaşamını yitirdi. …

Komşu ülkelere IŞİD suçlaması

Afganistan İslam Emirliği, Afganistan’daki IŞİD saldırılarının artmasıyla birlikte, Pakistan, İran ve Tacikistan’ı IŞİD’e destek vermekle …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir