İçeriğe geç
13 Ekim 2026 | 2 Cemaziyelevvel 1448 Salı 02:41
Amerika

Kaktüsler bile sıcağa dayanamadı

Haber Merkezi Güncelleme: 14 Haz 2026 17:46 1 dk okuma 11 okunma
Kaktüsler bile sıcağa dayanamadı
abdde sicak hava kaktusleri olduruyor 1690570966 0232

ABD’nin Arizona eyaletine bağlı Phoenix şehrindeki bir botanik bahçesindeki kaktüsler son günlerdeki sıcak hava koşulları nedeniyle öldü.

ABD’nin Arizona eyaletindeki rekor seviyelerdeki sıcaklıklar botanik bahçelerini de etkiledi. Phoenix’deki Desert Botanical Garden’da (Çöl Botanik Bahçesi) görevli bilim insanı Kimberlie McCue,15-20 metre uzayabilen saguaro cinsi kaktüslerinin muson yağmurlarının da gelmemesi nedeniyle yaklaşık 45 dereceyi bulan sıcak hava dalgasından kötü etkilendiğini kaydetti.

McCue, saguaro kaktüsünün “oldukça normal” görünebilmesine karşın sıcak havalar nedeniyle içten dışa doğru çürüyebileceğini ve aniden devrilebileceğini kaydetti. Batı Amerika’nın simgesi olarak bilinen kaktüslerin 2020’den bu yana sıcak hava dalgalarından etkilendiğine işaret eden McCue, çok sayıda kaktüsün de öldüğünü belirtti.

McCue, kentte geceleri de sıcak havanın etkili olmasının saguaroları boğduğunu ve strese soktuğunu, bunun da onları kurutup enfeksiyonlara ve böceklere karşı daha savunmasız hale getirdiğini söyledi.

Arizona’da etkili olan aşırı sıcaklıklar nedeniyle 3,5 ayda 25 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

İlginizi Çekebilir