kabil deki sih tapinagina bombali saldiri 2 olu 01
kabil deki sih tapinagina bombali saldiri 2 olu 01

Kabil’deki Sih tapınağına bombalı saldırı: 2 ölü

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki bir Sih tapınağı yakınlarında patlama yaşandığı ve silah sesleri duyulduğu bildirildi.

Taliban yönetimindeki Afganistan’ın İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Nafi Takor, bugün yaptığı açıklamada saldırıyı doğrularken daha fazla bilgi paylaşmadı.

Bir bakanlık sözcüsü DPA’ya verdiği demeçte, ölenler arasında Sih dini azınlığın bir üyesi ve Taliban güvenlik kuvvetinin bir üyesi olduğunu söyledi. Sözcü ayrıca iki saldırganın etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Hint haber ajansı Asian News International’ın (ANI) aktardığına göre Kabil yakınlarında, Afgan Hindu ve Sih topluluklarının çoğunlukta olduğu Karte-i Pervan bölgesinde tapınak civarındaki işlek bir yolda iki patlama sesi duyuldu.

İktidardaki Hindistan Halk Partisi’nden Manjinder Singh Sirsa, ANI’ye yaptığı açıklamada tapınaktan üç kişinin çıktığını ve ikisinin hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Bölge yetkililerinden Gornam Singh ise Birleşik Krallık merkezli haber ajansı Reuters’a açıklamasında patlama sırasında tapınakta en az 30 kişi olduğunu belirtti.

Saldırıyı henüz hiçbir örgüt üstlenmedi.

Öte yandan Mart 2020’de bir IŞİD üyesi, yine Kabil’deki bir Sih tapınağına girerek içeride ibadet edenlere ateş açmıştı. Saldırıda 25 kişi ölürken, 8 kişi yaralanmıştı.

ABD birliklerinin Afganistan’dan çekilmesiyle Taliban, 15 Ağustos 2021’de önce Kabil’in daha sonra da tüm ülkenin kontrolünü ele geçmişti.