abdden teror orgutune skandal turkiye vaadi 1600778268 6488
abdden teror orgutune skandal turkiye vaadi 1600778268 6488

James Jeffrey’den PKK’ya Türkiye adına güvence!

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, haddini aşarak Türkiye adına terör örgütü YPG/PKK’ya “artık operasyon olmayacak” iddiasıyla güvence verdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, görüştüğü terör örgütü YPG/PKK’ye haddini aşan çapsız vaatte bulundu.

“Türkiye bölgede operasyon yapmayacak”

Edinilen bilgiye göre Jeffrey, Suriye’de terör örgütü YPG/PKK elebaşları ile Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) temsilcileriyle bir araya geldi. Dün Suriye’nin Haseke ve Deyrizor illerinde YPG/PKK elebaşları ve ENKS temsilcileriyle görüşen Jeffrey, Türkiye’nin bölgede terör örgütüne karşı yeni harekat düzenlemeyeceğini öne sürerek, güvence verdi.

Deyrizor’u da es geçmedi

YPG/PKK ile ENKS’nin bir an önce uzlaşmaya varmasını isteyen Jeffrey, daha sonrasında ise Deyrizor’a geçerek YPG/PKK’nın sözde askeri konseyi ve yerel meclis üyeleriyle buluştu. Yaptığı görüşmede bölgede sükunetin sağlanması gerektiğine dikkat çeken Jeffrey, bölge halkına hizmetlerin temin edilmesinin gerektiğini söyledi.

KAYNAK: AA

İlginizi Çekebilir

Gazze eyleminde gözaltına alınan genç, ters kelepçeyle namaz kıldı

ABD’de California Üniversitesi’nde Gazze’ye destek eylemi sırasında gözaltına alınan bir Müslüman genç, ters kelepçeli halde …

Ukrayna’ya yardım artıyor: Yeni destek paketi açıklandı

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna’ya 6 milyar dolarlık yeni bir askeri yardım paketi sağlanacağını …