izmir de vasat kitabevi ne operasyon 01
izmir de vasat kitabevi ne operasyon 01

İzmir’de Vasat Kitabevi’ne operasyon

Bu sabah saatlerinde, İzmir’de faaliyet gösteren Vasat Kitabevi’ne yönelik operasyon düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, hakkında daha önce de İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanıp dava açılan ve halen yargılaması İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Ebu Haris rumuzlu Ramazan O. ve Vasat Kitabevi’ne yeni bir operasyon düzenlendi.

Vasat Kitabevi’nde sohbet ve dersler düzenleyen Ramazan O., yakın zamanda İsmailağa cemaati ve Cübbeli ile sert dialoglar yaşamıştı. Cübbeli Ahmet, Ramazan O. ile İslami fikir ve inanç alanlarında yaşadığı ihtilafları çıktığı TV programlarında dile getirerek çok sayıda cemaati ve kurumu hedef göstermişti. Bu tartışmalarda Cübbeli Ahmet’in en çok hedef gösterdiği kurum İzmir’de bulunan Vasat Kitabevi olmuştu.

Soruşturma kapsamında Ramazan O.’nun yaptığı sohbetler ve YouTube yayınlarının “IŞİD terör örgütüne eleman kazandırma amacı güttüğü” iddiaları ile operasyon düzenlendiği belirtildi.

Sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda Ramazan O. ve Vasat Kitabevi’nden 12 kişiye ait 12 ikamet, 2 iş yeri ve 3 adet araçta arama yapıldı.

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …