İsrail’deki Araplar, ordudan silah çalıp Filistin’e mi veriyor?

İsrail’de yaşayan Araplar, ordu kamplarından ileri teknoloji silahları çalmak ve bunları Filistin direnişine pazarlamakla suçlanıyor 

Ordu kamplarındaki ileri teknoloji silah ve mühimmat hırsızlığı oranındaki artış İsrail’i endişelendiriyor. 

Ordu kamplarından makineli tüfek ve tabanca gibi hafif silahların yanı sıra çok sayıda LAW tanksavar füzesi ve çeşitli türde patlayıcılar çalınıyor.

İsrail ordu kamplarındaki silah hırsızlığının, Gazze’ye yönelik acımasız terör saldırılarının başladığı 7 Ekim sonrası arttığına dikkat çekildi.

İsrail, Arap suç örgütlerinin yalnızca yerel ölçekte değil, aynı zamanda Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ndeki Filistin direnişine de uzanan bir silah ticareti ağı işlettiğini iddia ediyor.

İşgal ordusu, Gazze’de yürüttüğı soykırım savaşı esnasında, üzerinde kendi kullandığı sembollerin olduğu çok sayıda silah bulmuştu. Bu durum, ‘İsrail’e yönelik ciddi bir güvenlik tehdidi’ olarak kabul edildi.

Netanyahu, İsrail’deki Arap toplumundaki suçlarla derinlemesine mücadele ve bunu tüm İsrail’e karşı bir güvenlik tehdidi olarak ele alma kararını duyurdu.

Bu yılın başından bu yana, İsrail’deki Araplar arasında işlenen suçlarda 41 kişi öldüğü ve polisin şu ana kadar, 41 cinayetten yalnızca 3’ünü çözebildiği kaydedildi.

Netanyahu, şu ana kadar ayda bir toplanan Arap Toplumunda Suçla Mücadelenin Güçlendirilmesine İlişkin Parlamento Alt Komitesi’nin, haftada bir kez toplantı yapmasını istedi.

İlginizi Çekebilir

Ürdün Kraliçesi, İsrailli ailelerin derdine düştü

Ürdün Kralı Abdullah’ın eşi Kraliçe Rania’nın CBS’ye verdiği skandal röportaj büyük tepki çekti. Kraliçe Rania …

Images 45

Muhalefet lideri Lapid: İsrail hükümeti esirleri terk etti

İsrail’deki muhalefet lideri Yair Lapid, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve bakanların “gereksiz açıklamalarının” esir takası …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir