İsrail lobisi üniversitelerin ensesinde; gözaltılar gençleri yıldırmıyor!

Columbia, Yale, Newyork.. ABD’nin en prestijli üniversiteleri. Her biri, İsrail vahşetine karşı haykıran öğrencilerin anlamlı protestolarına sahne oluyor

ABD’nin en önemli üniversitelerinden biri olan Columbia Üniversitesi öğrencileri İsrail protestosunu bir adım ileri taşıyarak kampüse kamp kurdu. 

Mazlum Gazze halkı için New York’taki Columbia Üniversitesi’nde geçen hafta etkisini artıran protestolar, Yahudi lobilerinin nefesini ensesinde hisseden üniversite idaresinin tüm çabalarına rağmen önlenemiyor. Öğrenciler, okul yönetiminin tehditlerine, disiplin cezaları ve gözaltılara rağmen kampüsteki çadırları sökmüyor, gece boyu eylemler devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta, okul yönetiminin çağırdığı güvenlik güçleri en az 108 öğrenciyi gözaltına aldı, 80 öğrenciye de disiplin cezası verildi. Geçtiğimiz günlerde de protestolara katılan 100 öğrenci gözaltına alınmıştı.

ABD ‘de seçkin üniversitelerin bu bağnaz tutumu, konuyu insan hakları örgütlerinin gündemine taşıdı.

Terör devleti İsrail’in ayakta tutmaya çalıştığı ‘prestijinden’ başka kimseye zararı olmayan ve geniş kesimin desteğini alan haklı protestoların, güvenlik ve huzur bahanesiyle engellenmesi, ifade ve eylem özgürlüğünün İsrail lehine baltalanması anlamını taşıyor.

Diğer üniversitelerden de destek çığ gibi büyüdü 

Boston, Yale ve Chapel Hill’deki Kuzey Carolina Üniversitesi’ndeki öğrenciler de Columbia Üniversitesi’ndeki “Gazze Dayanışma Kampı” ile paralel olarak eylemlere başladı.

Yale Üniversitesi öğrencileri, okullarının Gazze’de bebekleri katleden İsrail’le bağlantısı olan ve silah üreten şirketlere olan yatırımlara son verilmesini talep eden protestolar düzenliyor. Geçtiğimiz günlerde protestoya katılan 47 öğrenci gözaltına alındı. Öğrenciler ayrıca “okuldan uzaklaştırma” talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi. 

İsrail Lobisi protestolardan son derece rahatsız 

ABD’deki İsrail lobisi, ülkenin en prestijli üniversitelerinden, bebek katili İsrail aleyhine yükselen seslerden rahatsız.

Söz konusu lobi, geçtiğimiz aylarda Harvard, Philadelphia Üniversitesi (UPENN) ve Massachusetts Institute of Technology (MIT) rektörlerini anti Semitizm’le suçlayıp karalama kampanyalarıyla istifaya zorlamış ve başarılı olmuştu. 

Kaynak: Mira Haber 

İlginizi Çekebilir

ABD İsrail’e silah desteğini kesiyor mu?

İki İsrailli yetkilinin verdiği bilgiye göre, Biden yönetimi geçen hafta İsrail’e ABD yapımı mühimmat sevkiyatını …

İşgalci rejim El Cezire’nin Kudüs ofisine baskın düzenledi!

Kısa bir süre önce İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karei, bakanlık müfettişlerinin polis desteğiyle El Cezire’nin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir