İsrail askeri olan Fransızlar soruşturulmayacak!

Fransa, savaş suçları işleyen, bebek katili İsrail ordusuna katılan vatandaşlarını soruşturmayacak

Fransa dışişleri bakanı Christopher Lemoine, Gazze’de bebek ve çocukları katleden, şehri yerle bir eden İsrail ordusuna katılan Fransızlar hakkında soruşturma açılıp açılmayacağı sorusuna skandal bir yanıt verdi; “Çifte vatandaşlığın, çifte sadakat anlamına geldiğini biliyorsunuz, bu nedenle Fransız-İsrailli vatandaşların İsrail’deki askeri yükümlülükleriyle ilgili yapacaklarını soruşturmayacağız.” dedi.

Lemoine, Fransız asıllı İsrail askerlerinin Gazzelilere karşı savaş suçu işlemesi halinde yargılanıp yargılanmayacağı sorusuna cevaben şunları söyledi:

“Bu biraz ileriye dönük bir soru çünkü sorunuzu doğru anladıysam henüz bu suçları işlememişler, dolayısıyla bu suçları işliyorlarsa ve bu kanıtlanırsa zamanı geldiğinde size cevap vereceğim.”

İnsani yardımların Gazze’ye ulaşmasının hayati önem taşıdığına dikkati çeken Lemoine, bölgedeki durumu “feci” olarak nitelendirdi ancak İsrail’in Refah sınırında bekleyen yardım tırlarının Gazze’ye girişini engellemesiyle ilgili yorum yapmadı. 

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı’nın (WFP), Gazze Şeridi’nin kuzeyine yardım göndermesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Lemoine, Gazze’ye insani yardım için giriş noktalarının açılmasını istediklerini söyledi.

Lemoine, aşırı sağcı İsraillilerin Gazze’ye insani yardımın ulaşmasını engelleme girişimlerine ilişkin, “Bu insani yardımın ulaşmasını engelleyen her şey kınanmalıdır.” dedi.

“Filistin’de uluslararası insancıl hukuka yönelik ihlallerin tamamını kınıyoruz.” diye konuşan Lemoine, bölgedeki sömürgeciliği ve İsrailli bakanların nefret çağrılarını da güçlü şekilde kınadıklarının altını çizdi.

Fransız Sözcü, Gazze’ye insani yardımlar için geçici liman kurulması girişimini memnuniyetle karşıladıklarını, bölgeye acilen yüksek miktarda insani yardım ulaştırılması gerektiğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

Fransa, 18 yaşından küçük genci IŞİD üyeliğinden tutukladı

Fransız istihbaratı, IŞİD adına saldırı planı yapmakla suçladığı 18 yaşından küçük bir Müslüman genci gözaltına …

İsrail’e karşı en yüksek ses kampüsten yükseliyor!

İsrail’in ABD destekli yürüttüğü soykırım savaşı, üniversite gençliğinin öfkesini taşırdı. Aylardır devam eden protestolar bir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir