islami magrib el kaidesi nden video turkce alt 01
islami magrib el kaidesi nden video turkce alt 01

İslami Mağrib El Kaidesi’nden video ( Türkçe Alt Yazılı)

İslâmî Mağrib El Kaidesi sosyal medya hesapları üzerinden servis ettiği videoda Fransa’nın İslam ve Müslümanlara olan tutumlarına değiniyor. Fransa ve Fransa Başbakanı Macron’u sert bir dille eleştiriyor.

Videoda Fransa ordusuna yönelik geçekleşen saldırılardan da kesitler bulunuyor. Fransa hükümetinin İslam’a ve Allah Resulu Hz Muhammed SAV yönelik hadsiz saldırılarından sonra İslâmî Mağrib El Kaidesi’nin de Mali başta olmak üzere Kuzey Afrika’da bulunan Fransa ordusuna yönelik saldırılarını arttırdığı gözlerden kaçmıyor.

Videoda başta Usame Bin Ladin ve Eymen Ez Zevahiri olmak üzere birçok örgüt liderinin konuşmasına da yer veriliyor. Video Mescidi Aksa’nın Yahudilerin elinden kurtarılarak özgürleştirilmesine değinerek son buluyor.

El Kaide’nin Kuzey Afrika yapılanması olan İslâmî Mağrib El Kaidesi geçtiğimiz ay paylaştığı videoyu tercüme edilmiş şekilde sizlere sunuyoruz.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

İsrail askerleri Kur’an’ı Kerimleri toplayıp yaktı!

Ahlaksız İsrail askerleri, Gazze’de terk edilmiş evlerden topladıkları Kuran-ı Kerimleri sokak ortasında yaktı  Hiçbir kutsala …

Korkunç toplu katliam; çocukları bile kurşuna dizdiler!

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Burkina Faso ordusunun yüzlerce köylüyü katlettiği 25 Şubat katliamını belgeledi İnsan …