İranlı gruplar ABD üssünü İHA ile hedef aldı

ABD-İran krizi tırmanıyor. Suriye’de Fırat Nehri’nin batı yakasındaki İran destekli gruplar, Deyrizor ilinde ABD askerlerinin konuşlandığı Ömer Petrol Sahası Üssü’ne insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenledi.

İsrail-Hamas savaşı başladığı günden beri terör devletine koşulsuz destek veren bebek katili Netanyahu‘ya sahip çıkan ABD‘nin Ortadoğu‘daki üslerine İran destekli milislerin düzenlediği saldırılar aralıksız devam ediyor. 

 

PETROL SAHASI ÜSSÜ VURULDU

Fırat Nehri’n batı yakasında konuşlanan İran destekli gruplar, ABD güçlerinin konuşlu olduğu Ömer Petrol Sahası Üssü’ne birden fazla kamikaze İHA ile saldırı gerçekleştirdi. İran destekli grupların saldırısında can kaybına ilişkin bilgi bulunmuyor. ABD tarafından da saldırıya ilişkin henüz açıklama yapılmadı. 

 

 

ABD 85 HEDEFİ VURMUŞTU

Hatırlancağı üzere ABD, 28 Ocak’ta Suriye-Ürdün sınırındaki Amerikan üssüne yönelik saldırıya misilleme olarak 3 Şubat 2024 tarihinde Suriye ve Irak’ta İran devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü ile bağlı milis gruplara ait en az 85 hedefi havadan vurmuştu. Saldırıda birçok kişi ölmüştü.

DEYRİZOR ÇEVRESİNDEKİ GERİLİM

Suriye’de ABD güçlerinin konuşlandığı üslere 2024 yılından bu yana roket ve kamikaze insansız hava araçları (İHA) ile çok sayıda saldırı düzenlenmişti. Bilindiği üzere Fırat Nehri’nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları, ABD destekli terör örgütü PKK/YPG’nin işgalinde, il merkezi ve diğer kırsal bölgeler ise Beşşar Esed rejimi ve İran destekli grupların kontrolünde bulunuyor.

Öncesi Myanmar’da çatışma sürüyor! Polisler Bangladeş’e kaçtı
Sonraki Türkiye’nin Mısır’a SİHA satışı gündemde

Bir Cevap Yazın