İran-İsrail geriliminde son dakika: İsrail hasar durumu

İran’ın Şam’daki İran konsolosluğuna yapılan hava saldırısına misilleme olarak İsrail’e çok sayıda insansız hava aracı ve füze fırlattı.

Son birkaç saat içindeki güncellemelere genel bakış;

  • Ürdün ve İsrail, İran’ın İsrail’e yönelik misilleme saldırıları nedeniyle hava sahalarını saatlerce kapattıktan sonra yeniden açtı.
  • İsrail askeri sözcüsü Daniel Hagari, İran’ın bazı balistik füzelerinin ülkenin savunmasını deldiğini ve güney İsrail’deki Nevatim Hava Üssü’nü vurduğunu doğruladı.
  • Haaretz’e göre, İsrail kabinesinin Pazar sabahı yapılması planlanan toplantısı, kabinenin İran’ın misilleme saldırıları sırasında Cumartesi gecesi boyunca toplanmasının ardından iptal edildi.
  • İsrail ulusal güvenlik bakanı Itamar Ben Gvir, X’te İran’ın ülkeye yönelik misilleme saldırılarına karşı İsrail’in savunmasının “etkileyici” olduğunu yazdı ve ülkeyi güçlü bir şekilde karşılık vermeye çağırdı. Ben Gvir, “Şimdi ezici bir saldırıya ihtiyacımız var” dedi.
  • Netanyahu, Hamas’ın arabulucular tarafından sunulan son ateşkes anlaşması teklifini reddettiğini ve Gazze’deki savaşı “tam güçle” ilerleteceğini söylediğini iddia etti.
  • Biden, Netanyahu’ya Washington’un İsrail’in İran’a yönelik herhangi bir saldırısına karşı çıkacağını söyledi. NBC News’in bir haberinde de Biden’ın, İsrail’in Washington’u Orta Doğu’da daha geniş bir bölgesel savaşa sürüklemeye çalıştığından endişelendiği belirtildi. Biden ayrıca, saldırılara “diplomatik tepki” verilmesini koordine etmek için G7 ülkelerinin liderlerini bir araya getireceğini de kamuoyuna açıkladı.
  • Biden’ın en üst düzey yetkililerinden ikisi olan Dışişleri Bakanı Antony ve Savunma Bakanı Lloyd Austin, İran’la çatışma istemediklerini söyledi.

 

Kaynak: Mira Haber


Mira Haber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Bir Cevap Yazın