İnsanlık dramı: Arakanlı Müslümanlar Bangladeş sınırında bekliyor

2017’den beri Myanmar’daki Arakanlı Müslümanlar, Myanmar ordusu ve Budist milliyetçiler tarafından zulüm görüyor. Bu durum, yüzbinlerce insanın komşu Bangladeş’e sığınmasına yol açan büyük bir mülteci krizine neden oldu.

Cox’s Bazar şehrindeki bir mülteci kampında kalan topluluk lideri Mohammad Nur Hashem, çatışmalar nedeniyle yerinden edilen Arakanlı Müslümanlara ilişkin, açıklamalarda bulundu.

Hashem, Myanmar’da artan çatışmalardan kaçan binlerce Arakanlı Müslümanın sığınma amaçlı Naf Nehri yakınlarında toplandığını belirtti.

Arakanlı Müslümanların, çatışmaların tırmandığı köyleri gruplar halinde terk ettiğini söyleyen Hashem, “200’e yakın kişi, Bangladeş sınırını geçmeyi başardı ve Cox’s Bazar’daki mülteci kamplarına ulaştı.” dedi.

Hashem, Myanmar’daki askeri yönetimle silahlı gruplar arasındaki çatışmaların yoğunlaşmasıyla yeğenlerinden birinin de Arakan eyaletinde bulunan köyünden ayrıldığını aktararak, “Evden ayrıldığından beri onunla iletişim kuramadık.” ifadesini kullandı.

Cox’s Bazar’da kalan bir başka Arakanlı Müslüman Mohammed Rezuwan Khan da yaklaşık bin Arakanlı Müslümanın güneydoğu sınırı boyunca toplandığını kaydetti.

Khan, “Arakanlı Müslümanlar, her gün gruplar halinde barınmak için Bangladeş sınırı boyunca toplanıyor. Ancak sıkı güvenlik önlemleriyle onların ülkeye girişine neredeyse hiç izin verilmiyor.” diye konuştu.

Myanmar’da güncel durum:

Ne yazık ki, Arakanlı Müslümanlar hala Myanmar’da zulüm görmeye devam ediyor ve bu durum Bangladeş’e göçü tetiklemeye devam ediyor.

Artan Saldırılar: 

Son haberlere göre, Myanmar ordusu Arakan eyaletinde Arakanlı Müslümanlara yönelik saldırılarını artırdı. Bu durum, daha fazla insanın Bangladeş’e sığınmasına neden oluyor.

İnsani Kriz: 

Bangladeş’deki mülteci kampları zaten kapasitesinin çok ötesinde ve yeni gelenler için yeterli kaynak yok. Bu durum, gıda, barınma ve tıbbi bakım eksikliği gibi ciddi insani sorunlara yol açıyor.

İlginizi Çekebilir

Gazze’nin yeniden inşa etmenin maliyeti belli oldu

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Arap Devletleri Bölgesel Bürosu Direktörü Abdallah Al Dardari, Gazze’nin yeniden …

Otoyol çöktü, 19 kişi olay yerinde hayatını kaybetti

Çin’in güneyindeki Guangdong eyaletinin Meizhou kentinde sabahı erken saatlerinde meydana gelen bir otoyol çökmesi sonucu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir