mustafa islamoglu hakkinda 15 yil hapis istemi 1664382782 067
mustafa islamoglu hakkinda 15 yil hapis istemi 1664382782 067

İmam Hatipler IŞİD’ci yetiştiriyor demişti; İslamoğlu hakim karşısına çıkacak

Yazar Mustafa İslamoğlu hakkında, imam hatip liselerini hedef alan paylaşımları nedeniyle hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. İslamoğlu, 1,5 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıkacak.

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda İmam hatip liselerinin müfredatını hedef alan Yazar Mustafa İslamoğlu için başlatılan soruşturma tamamlandı. İslamoğlu hakkındaki iddianame kabul edildi.

İddianamede, Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddelerine atıfta bulunularak Mustafa İslamoğlu’nun imam hatiplere yönelik paylaşımı ile “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunu işlediği belirtildi ve 1,5 yıla kadar hapsi istendi.

Mustafa İslamoğlu, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Sularını Soruşturma Bürosunda görevli savcı Mehmet Alper Yıldırım’ın hazırladığı iddianamede suçlamaları reddetti. Paylaşımlarının suç unsuru içermediğini öne sürdü.

Mustafa İslamoğlu, İstanbul 5’inci Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak, yargılanmasına aralık ayında başlanacak.

İMAM HATİPLER İÇİN ‘IŞİD’Cİ YETİŞTİRİYOR’ DEMİŞTİ

İslamoğlu, 2016’da attığı bir tweette “İmam-Hatip ve İlahiyat müfredatı değiştirilmedikçe bu memlekette geleceğin IŞİD’cileri yetişmeye devam edecektir” ifadelerini kullanmıştı.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …