ibrahim kalin suriye ile bir sonraki gorusme secimden sonra olacak 01
ibrahim kalin suriye ile bir sonraki gorusme secimden sonra olacak 01

İbrahim Kalın: Suriye ile bir sonraki görüşme seçimden sonra olacak!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kalın, dün Moskova’da gerçekleştirilen Türkiye, Suriye, Rusya ve İran savunma bakanları ve istihbarat başkanları toplantısına dair açıklamalarda bulundu.
Kalın, “Önümüzde bir seçim var artık bir sonraki toplantı seçimden sonra yapılır. Tarih üzerine arkadaşlarımız çalışıyorlar” diyerek şunları söyledi:
“Dün savunma bakanımız ve istihbarat başkanımız bu yürüyen süreci devam mahiyetinde görüşmeler yaptılar. Biz baştan beri birkaç konunun altını çizdik. Birincisi terörle mücadele bağlamında Türkiye’nin sınır güvenliğinin sağlanması ve terör unsurlarına imkan verilmemesi. İkincisi mültecilerin evlerine güvenli bir şekilde dönmelerinin sağlanması. Üçüncüsü ikili ilişkileri farklı alanlarda geliştirebileceğimiz insani yardımlar da dahil bunları sürdürmektir. Bunlarla ilgili güzel görüşmeler yaptılar. Süreç devam edecek. Bugünden yarına neticelenmesi çok kolay bir şey değil. Seçimden sonra yeni toplantılar olur inşallah.”
Türkiye’nin Suriye’den çekilmesinin müzakerelerin devamı için şart koşulduğuna” dair iddiaların sorulduğu Kalın, “Biz hiçbir ön şartı kabul etmiyoruz. Müzakarelerin devam etmesi için ön şartsız bir şekilde bu toplantıların devam etmesi gerekiyor. Umarım süreç bundan sonra da olumlu bir şekilde ilerler”

İlginizi Çekebilir

İmamoğlu’na metroda mesaj; “Hamas terör örgütü değildir”

İstanbul metrosunda Ekrem İmamoğlu’na Hamas göndermeli okul fişleri asıldı.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan dolayısıyla …

Değişim rüzgarı onuda çarptı: Görevi bırakıyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, görevini bırakacağını “Siyasetten tamamen çekilme diye bir düşüncem yok. …