ibnelere sessiz kalan valinin gucu muslumanlara mi yetiyor 01
ibnelere sessiz kalan valinin gucu muslumanlara mi yetiyor 01

İbnelere sessiz kalan Valinin gücü Müslümanlara mı yetiyor?

Bursa Valiliği bir bekçinin sosyal medya hesabı üzerinden lailahe illallah yazısı paylaşımı ve  #hilafet  diye etiketlemesi üzerine bekçiyi görevden alarak soruşturma başlattı.

Bursa Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada 26 Temmuz 2020’de sosyal medya hesabından hilafet etiketi altında Kelime-i Tevhit görselli paylaşımda bulunan çarşı ve mahalle bekçisi İsmail Belindir hakkında soruşturma açıldığı duyuruldu.

Valilik tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“26 Temmuz 2020 tarihinde @belindir25 kullanıcı hesabından Hilafet etiketiyle Kelime-i Tevhid görselli paylaşımda bulunan ve ilimizde Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak görev yapan İsmail Belindir hakkında soruşturma açılmış olup, söz konusu soruşturma halen devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

İbnelere saygı, Müslümanlara soruşturma!

Belediye kararlarını onay mercii olan valiliğinin İsmail Belindir’in paylaşımından bir ay önce  Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından LGBTİ’ye sahip çıkma eylemi hiçbir şekilde ne engellendi ne de kınandı. Bursa Nilüfer Belediyesi  #onurhaftası2020 #Pride” paylaşımı yaparken Bursa Valiliğinden herhangi bir tepki dahi gelmedi.

 

Sosyal medyada tepkiler çığ gibi

Sosyal medyada valiliğin bu açıklaması tepkilere neden oldu.
Bursa Valiliği “lailahe illalah” paylaşımı yaparak altına #hilafet şeklinde etiket koyan bir bekçiyi hilafet getirecek sanarak soruşturmaya aldı.

Valiliğin bu çıkışı sosyal medyada infiale neden oldu. Valinin istifa etmesi istenerek “profillerinde orak çekiç paylaşan ya da hristiyanlığın sembollerini paylaşan kimselere de yaptırım gelecek mi?” sorusunu gündeme getirdi.

Bazı hesaplardan ise valiliğin “inanç özgürlüğünü” din ve vicdan hürriyetini hiçe sayan bu çıkışı “kendi gibi düşünmeyenleri asimile etme, ötekileştirme girişimi” olarak değerlendirildi.

İşte o tepkilerden bazıları:
– sen bu kelime-i tevhid ten rahatsız oluyorsa bizde sen ve senin gibilerinden rahatsız oluyoruz bu ülkede senin gibi yönetici istemiyoruz

– Burası Fransa’mı sayın vali

  • Şehirden bahsediyoruz ne payalaşacaktı Lgbt mi Charlie Hebdomu paylaşacaktı he soruylrum o soruşturmayı başlatan zatlara
  • Hayırdır atina valisi misin kelime-i tevhid seni neden rahatsız etti
  • “LGBTlilerin Nilüfer de “ibnelik” bayrağını belediye eşliğinde asmalarına sesi çıkmayan valinin Allah’tan başka ilah yoktur paylaşımına sesi gür çıkıyor. TRT 1’deki Abdülhamit Han dizisine de Bursa’da izlenmesine izin vermeseydin sayın vali. orada da hilafet diyor. Lafa gelince evliyalar diyarı bursada senin gibi kaç kişi düşünüyor?”
  • “vali camileri de kapatsın. heryerde yazıyor kelimei tevhid”
  • 2011 Gaylere ait derneği kapattıran valilikten, lailahe illallahtan rahatsızlık duyan valiliğe… iyiki Ak parti başımızda! Yaşasın erdoğan. Hilafet ha geldi ha gelecek!

Kaynak: Mira Haber, Ajanslar

 

 

İlginizi Çekebilir

İmamoğlu’na metroda mesaj; “Hamas terör örgütü değildir”

İstanbul metrosunda Ekrem İmamoğlu’na Hamas göndermeli okul fişleri asıldı.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan dolayısıyla …

Kolombiya üniversitesinde öğrencilere uygulanan polis şiddeti profesörleri ayağa kaldırdı!

Columbia’da savaş karşıtı öğrenci protestoları: Tarih profesörü Vietnam Savaşı’nı hatırlatıyor Columbia Üniversitesi, son zamanlarda Filistin-İsrail …