HTŞ’nin Gizemli Kararı: Casusluk Suçlamasıyla Tutuklanan Türkler Serbest Bırakıldı

HTŞ ‘nin kendi bünyesinde yer alan tutukladığı Türkleri serbest bıraktığı öğrenildi. Aralarında Davut ve Dücane et Türki’nin de bulunduğu 5 Türk dün akşam saatlerine doğru serbest bırakıldı.

Esed rejimi ile yaşanan savaşta muhaliflere destek olmak için Türkiye başta olmak üzere çeşitli bölgelerden bir çok kişinin savaşmak için Suriye’ye gittiği biliniyor.

HTŞ örgütü çeşitli suçlamalar ile İdlib kentinde 500’den fazla kişiyi hapsetti ve birçoğundan haber dahi alınamıyor.

HTŞ hapishanelerindeki şahısların çoğunun vatana ihanet ve ajanlık iddialarından tutuklu bulunduğu ve çok sayıda tutuklunun da idam cezasının kesinleştiği, idam edilmeyi bekledikleri kaydedildi.

Türkiye’den Suriye’ye gitmiş ve isimleri ihanet ve ajanlığa bulaştığı iddia edilerek HTŞ hapishanelerinde tutuklu bulunan 4 Türk vatandaşı dün serbest bırakıldı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre; Davut Et Turki (Ali Mete), Ebu Dücane Et Turki (Selim Hoca) ve ismi açıklanmayan 2 Türk’ün daha serbest bırakıldığı öğrenildi.

TAHLİYELER BÖLGEDEKİ TÜRKLER TARAFINDAN SEVİNÇ GÖSTERİLERİ İLE KARŞILANDI

Bölgeye gelen yaklaşık 50 kişilik grup havaya ateş açarak Allahu Ekber tekbir nidaları ile tahliyeleri kutladılar.

Geçtiğimiz günlerde de 1 Türk vatandaşının serbest bırakıldığı öğrenildi. Dün serbest bırakılan 4 kişi ile bu sayı 5’i buldu. Tutukluların serbest bırakılmaya devam edeceği ifade ediliyor.

HTŞ’nin serbest bıraktığı 5 Türk vatandaşının bölgede ajanlık faaliyetleri yürüttüğü ve önde gelen Muhalif komutanların öldürülmesinde önemli rol aldıkları hatta doğrudan para karşılığı bu işi yaptıkları iddia ediliyor.

HTŞ’nin ajanlık ve vatana ihanet iddiaları ile idam cezası ile yargıladığı ve birçoğunun kesinleşmiş idam cezası olduğu bilinen şahısları serbest bırakmasındaki amacın bölgedeki oteritesini korumak ve olası bir iç isyanı engelleme düşüncesi ile yapılan stratejik bir hamle olduğu düşünülüyor.

Yapılan bu hamle bir kesimi memnun ederken diğer bir kesimi ise mutsuz etti. Hainlerin salınmasının doğru olmadığı görüşünü destekleyen gruplar ile HTŞ arasında gerilimin tırmanması ve olası bir iç çatışmanın meydana gelmesinin an meselesi olduğu yerel aktivistlerce ifade ediliyor.

HTŞ KAHATANİ’Yİ DE SERBEST BIRAKACAK MI ?

Casusluk iddası ile gerçekleştirilen operasyonlarda HTŞ’nin önemli isimlerinden biri olan Ebu Maria el-Kahtani de tutuklanmıştı. Kahtani, birden fazla istihbarat servisiyle temas halinde olmakla suçlanıyor. Yapılan açıklamada, Kahtani’nin özel bir komisyon tarafından “şeffaf bir şekilde” sorgulandığı ve kendisinin, hassas konuları hiçe sayarak “bazı taraflarla gereksiz yere temas kurduğu” ifade edildilmişti.

HTŞ’nin casuslukla suçladığı Kahtani’nin tüm görevleri askıya alınmış, Kahtani’nin temas kurduğu tarafların Amerikan ve Türk istihbaratı olduğunu iddia edilmişti.

HTŞ’nin ikinci adamı olarak bilinen ve ihanetle suçlanan Ebu Maria el-Kahtani’nin de serbest bırakılacağı iddia ediliyor.

Kaynak: Mira Haber

Öncesi İsrail’in hedefi bu kez Beyt Lahya oldu
Sonraki BM’de yükselen ‘silah ambargosu’ sesleri, İsrail’i kızdırdı

Bir Cevap Yazın