BM’de yükselen ‘silah ambargosu’ sesleri, İsrail’i kızdırdı

Savaş suçlusu İsrail’in Dışişleri Bakanı Israel Katz, BM İnsan Hakları Konseyi’nin İsrail’e silah ambargosu çağrısına tepki gösterdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, BM İnsan Hakları Konseyi’nin, onbinlerce Gazzeli sivili acımasızca katleden İsrail’e yönelik silah ambargosu çağrısına tepki gösterdi.

Cumartesi günü X’te yayınlanan bir gönderide Katz, BM’nin “Hamas teröristleriyle işbirliği yaptığını ve İsrail’in kendisini ve vatandaşlarını savunma hakkını baltalamaya çalıştığını” iddia etti. 

Katz, “Hamas teröristleri tarafından işlenen savaş suçlarını, cinsel suçları ve insanlığa karşı suçları göz ardı etmek, BM üzerinde silinemeyecek bir lekedir” sözleriyle ülkesinin yaptığı soykırım suçlarının üstünü örtmeye çalıştı.

BM’DEN SİLAH SATIŞI DURDURMA ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler (BM) raportörleri, Gazze’de kullanılacağı ve uluslararası hukuku ihlal edeceği gerekçesiyle İsrail’e silah satışının derhal durdurulması çağrısında bulunmuştu.

BM’den yapılan açıklamada, ihracatçı ülkeler, silahların hukuku ihlal edecek şekilde kullanılması hedefi bulunmasa veya bu şekilde kullanılacağını kesin bilmese de “açık bir risk olduğu sürece bu tür satışların yasak olduğu” hatırlatılmıştı.

İlginizi Çekebilir

Katliamın dozu artarak devam ediyor

Siyonist İsrail ordusunun, evleri, yolları ve boş arazileri hedef alan ve çok sayıda Filistinlinin hayatını …

Refah’ta aralıksız bombardıman, yine çocuklar hedefte!

İşgalci İsrail, Refah başta olmak üzere Gazze şeridinin farklı noktalarına saldırdı, onlarca kişiyi öldürdü ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir