16:15 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

Haykurder başkanından tehdit dolu şok mesaj! “Kan akacak belli!”

Sosyal medya hesabından provokatif paylaşımlar yapan hayvan derneği başkanı, “Belli ki illa kan akacak, akacak kan damarda durmayacak! Sizin adaletiniz size kalsın bu saatten sonra! Ben kendi adaletimi kendim sağlarım.” tehdidinde bulundu.

Vatandaşların şikayetçi olduğu başıboş köpeklerin toplanmasını isterken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet çözüm için çalışmalara başladı. AK Parti hükümeti çözüm için çalışmasına rağmen bazı gruplar çözümsüzlüğü dayatıp, gerilimi ise had safhalara çıkarmak için elinden geleni yapıyor.

HAYVAN DERNEĞİ BAŞKANINDAN “KAN AKACAK” MESAJI

Türkiye Hayvanları Koruma Vakfı ile Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği’nin (HAYKURDER) başkanlıklarını yapan Erman Paçalı, sosyal medya hesabından tehdit içeren paylaşımlarda bulundu.

Kan akacak” ve “Kendi adaletimi kendim sağlarım” diyen Paçalı, şu ifadelerle tehditte bulundu:

“Çok uzadı bu mesele.

Devletin devlet olduğunu hatırlamasını, adaletin de paşa keyfinin gelmesini bekledikçe haddini hududunu aşmayı sürdürecek bu onun bunun çocukları belli ki.

Belli ki illa kan akacak, akacak kan damarda durmayacak!

Sizin adaletiniz size kalsın bu saatten sonra!

Ben kendi adaletimi kendim sağlarım.

Hadi eyvallah!”

YARGI ÜZERİNDEN ŞİKAYETÇİ OLAN VATANDAŞLARI DA TEHDİT ETTİ

Bu tweetinin ardından savcılığa suç duyurusuyla şikayetçi olan vatandaşları da tehdit ettiği görülen Erman Paçalı, şu paylaşımlarda bulundu:

“Oh oh maşallah. Aylardır malum çete hakkında yaptığımız başvurularla soruşturma makamlarına duyuramadığımız sesimizi nihayet çete kendi eliyle duyurdu sonunda. Bol bol ihbar yapmışlar cimere ve emniyete.

Şimdi onca ihbara illaki bir soruşturma açılacak mecbur.

Siberden girip açık kaynak doğrulaması yapacak arkadaşlara bu notum. Dosyasını twitten bir gece önce hazırlamıştık soruşturmanızın. İster arayın PDF’ini yollayalım, ister elden sunalım.

İhbarcı arkadaşların ihbar ettiği twit soruşturmanızın savunma dosyası hazır. Ben arkadaşa kahve içmeye geçiyorum, siz tercihinizi iletin biz gereğince sunarız dosyayı…”

İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN’U HEDEF ALDI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u hedef alan bir tweet atan Paçalı, “Bakın @fahrettinaltun beyciğim; doxing (sanal ortamda kişisel bilgilere ulaşma) ve taciz temel insan haklarına yönelik bir saldırıdır. Dezenformasyonun da bir etiği, bir adabı olmalı en azından. Belaltı vuruyorsunuz, yakışmıyor. Ayıp ayıp!” ifadelerini kullandı.

HÜKÜMET ÇÖZÜM İÇİN ADIMLAR ATARKEN HAYVAN DERNEKLERİ ÇÖZÜMSÜZLÜK VE GERİLİM ÜRETİYOR

AK Parti Hükümeti, hem vatandaşların hem de köpeklerin can güvenliği için çözüm üretmeye çalışıyor. Vatandaşların muzdarip olduğu bu konuda belediyelerin barınaklar inşa etmesini hedefleyen AK Parti, dernekler tarafından başıboş köpeklerin bakımlarının üstlenilebileceği bir uygulamayı destekliyor.

“SAHİPSİZ HAYVANLARIN YERİ SOKAKLAR DEĞİL, BARINAKLARDIR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başıboş köpek sorununa yönelik adım attığını duyurmuş ve “Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına gerekli talimatları verdim. Bakanlarım çalışıyor. Bu işi boş bırakmamalıyız. Konuyla ilgili atılacak adımlar neyse, ne tedbir gerekiyorsa yerine getirilecek.” demişti.

BAKAN KİRİŞÇİ: YEREL YÖNETİMLERE BARINAKLAR İÇİN ORMANLARIMIZDAN YER VERECEĞİZ

Geçtiğimiz hafta konuyla ilgili çalışma başlattıklarını açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, başıboş köpekler için ormanlık alanlardan yer verileceğini açıklamıştı. Kirişçi, “İstanbul Valiliği’yle bir çalışma başlattık. Hayvan barınakları konusunda yer yoksunluğu söz konusu… Bu barınakların doğal hayata yakın olması da gerekiyor. Biz ormanlarımızdan yer vermeyi planlıyoruz. Yerel yönetimlere ormanlık alanlardan yer vererek İstanbul’un barınak sorununu gidereceğiz. Bir derneğe ya da gönüllülere veremeyiz ama belediyelere yer verebiliriz. İstanbul’un 39 ilçesi için otuzar dekarlık yerleri yerel yönetimlerin doğal hayvan barınağı olarak kullanmalarını sağlayacağız. Süreci Valiliğimiz takip ediyor. İstanbul’da pilot uygulama olarak başlattık eğer karşılığı olursa ve bundan olumlu netice alabilirsek diğer iller için de benzer bir yol izleyeceğiz. Önümüzdeki günlerde şehirlerde sahipsiz hayvan popülasyonunun artışıyla ilgili bir çalıştay düzenleyeceğiz. Bu çalıştayda akademisyenlerin, uzmanların görüşlerini alacağız ve bir yol haritası belirleyeceğiz..” diye konuşmuştu.

ÖRNEK UYGULAMALAR TÜM İLLERE YAYILACAK

Erdoğan, yapılan çalışmalarla ilgili, “Bu konuda öncelikli olarak belediyeler, barınaklar inşa ederek sahipsiz, başıboş sokak hayvanlarını toplamalı. Mesela bizim Konya Büyükşehir Belediyemizin gerçekten çok örnek bir çalışması var. İstanbul’da Beykoz Belediyemizin de gerçekten çok örnek bir çalışması var. Yani hem teşhis hem tedavi ve ondan sonra da hayvanları garipsemeyecekleri alanlara salıverme gibi bir çalışmayı şu anda Beykoz Belediyemiz de Konya Büyükşehir Belediyemiz de yapıyor. Ayrıca mesela İstanbul’da Orman Bölge Müdürlüğümüz ile Valiliğimizin müşterek yeni bir çalışmaları var. Bu hayvanların bakılabileceği ve daha sonra dernekler tarafından bunların bakımının üstlenilebileceği bir uygulamayı müştereken çalışıyorlar. Daha sonra da bunu bütün illere uygulamayı düşünüyoruz. Orman Bölge Müdürlüğü bu hayvanlar için uygun yerler ve hayvan severlerin de gelip ilgilenebilecekleri mekanlar oluşturmaya çalışıyor. Epey bir ilerleme de kaydedildi.” şeklinde konuşmuştu.

SÖZDE HAYVANSEVERLER BARINAKLARA DA KARŞI

Başıboş köpeklerle ilgili saldırı haberlerin ardı arkası kesilmezken yaşanan dehşet karşısında hükümetin başıboş sahipsiz köpeklerin barınaklarda toplanması gerektiği yönündeki projelerine sözde ‘hayvanseverler’ karşı çıkıyor.

DİĞER GELİŞMELER