hapishanede musluman olan rus gerilla mahkum oldu 01
hapishanede musluman olan rus gerilla mahkum oldu 01

Hapishanede Müslüman olan Rus gerilla mahkum öldü

Rus polisinin kanunsuzluklarına isyan olarak 2010 yılında kurulan Primorsky Partizans grubunun lideri Alexander Seyfullakh Kovtun hapishanede hayatını kaybetti. Kovtun, hapishanede iken Müslüman olmuş ve Seyfullah adını almıştı.

Rus polisinin zulmüne karşı yürüttükleri gerilla savaşıyla 2010 yılında adını duyuran Partizanlar, kısa sürede halk desteğini de aldı. 

Grubu bertaraf etmek isteyen Rus Polisi geniş çaplı bir insan avı yürüttü ve Partizanlar, Kirovsky’de saklandıkları bir dairede kuşatıldı. Grup üyeleri, polisle çatışmaya girmeden önce YouTube’da amaçlarını açıklayan bir video yayınladı.

Düzinelerce askerin ve polisin katıldığı operasyonda çıkan çatışmada grup üyelerinden ikisi öldürüldü, iki polis grubun açtığı ateşle yaralandı ve 5 saat süren müzakerelerin ardından diğer üyeler teslim oldu. Pek çok Rus, Partizanlara sempati duyduğu için bu baskın Rusya’da geniş yankı uyandırdı.

Hatta Rusya’nın popüler radyo kanalı Echo of Moscow tarafından yapılan bir ankette, katılımcıların %75’i Partizanları Robin Hood olarak gördüğünü söyledi. Ayrıca Milliyetçi politikacı Vladimir Zhirinovsky de Devlet Dumasının bir oturumunda Primorsky Partizanlarına desteğini dile getirmişti.

2016 yılında Rusya yüksek mahkemesince grup delil yetersizliğinden suçlamalardan aklandı ve iki üyesi 6 yıl hapis yattıktan sonra tahliye edildi. Ancak Seyfullah Kovtun, 2010 yılında 4 uyuşturucu tacirinin öldürülmesi olayından suçlu bulunup 25 yıl hapse mahkum edildi ve bu süreçte hapishanede Müslüman oldu.

Ölüm nedeni hakkında açıklama yapılmadı.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

İsrail askerleri Kur’an’ı Kerimleri toplayıp yaktı!

Ahlaksız İsrail askerleri, Gazze’de terk edilmiş evlerden topladıkları Kuran-ı Kerimleri sokak ortasında yaktı  Hiçbir kutsala …

New York Üniversitesi artık öğrencilerin alay konusu!

Öğrenciler,  ABD üniversitelerinde ifade özgürlüğüne ve protesto hakkına karşı uygulanan yaygın baskıyla mücadele etmeye devam …