Hamas İsrail’i yalanladı; “Sinvar Gazze’de, rehineler hayatta!”

Hamas, İsrail’in iddialarının aksine Yahya Sinvar’ın Gazze’de direnişe liderlik ettiğini ve rehinelerin hayatta olduğunu açıkladı. 

Hamas’ın elinde en az 30 İsrailli subayın rehin tutulduğunu belirten yetkili, Yahya Sinwar’ın etkin bir şekilde Gazze’deki mücadeleye liderlik ettiğini söyledi.

Yahya Sinvar

İSRAİL, KENDİ HALKINA YALAN SÖYLÜYOR!

Al-Araby Al-Jadeed’in haberine göre adı açıklanmayan Hamas yetkilisi, “İşgal hükümetinin halkını ve rehine ailelerini hedef alan sistematik bir aldatmacaya giriştiğini” söyledi.

Hamas yetkilisi, siyonist rejimin rehinelerin serbest kalmasını istemediğini dile getirdi.

İsrail’in iddialarını yalanladı

Hamaslı isim, İsrail medyasında yayılan “Hamas’ın elinde sadece 20 rehinenin olduğu ve geri kalanların akıbetinin bilinmediği” iddialarını da yalanladı.

Gazze’deki rehinelerin tam sayısını tespit etmenin imkansız olduğunu dile getiren yetkili, “Hamas’ın elinde yalnızca 7 Ekim’de oldukça hassas askeri birimlerden ele geçirilen yaklaşık 30 İsrail ordusu ve Şin Bet subayı var. Rehineler, işgalcilerin ulaşamayacağı son derece güvenli yerlerde tutuluyor” dedi.

MAHKUMLARIN SERBEST KALMASININ TEK YOLU KALICI ATEŞKES

Kaynak, “Rehinelerin serbest kalmasının tek yolu, ateşkes ve yeniden inşa taahhüdünün eşlik ettiği müzakerelerden geçiyor” dedi.

Bir Cevap Yazın