D8f22740 B0bd 11ee A09e 15cbd964040e

Hamas: “Bu, tehlikeli bir gelişme”

Geçtiğimiz günlerde Hamas lideri, Reuters’a İsrail’in Gazze şeridinin güneyindeki Refah’a askeri operasyon başlatma kararı ile ilgili açıklamada bulundu.

İslami Direniş Hareketi’nden ( Hamas ) üst düzey bir lider,  Reuters’e verdiği demeçte, İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah sakinlerini sınır dışı etme emrinin tehlikeli bir gelişme olduğunu ve yansımaları olacağını söyleyerek, bu terörizmde Amerikan yönetiminin İsrail işgaliyle birlikte sorumluluk taşıdığını da sözlerine ekledi.

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich Pazartesi günü İsrail ordusunun yerinden edilmiş insanlarla dolu Refah şehrine girmesi çağrısında bulundu.

Smotrich, “X” platformunda yaptığı paylaşımda, Refah’a girişteki gecikmenin ve Şerit’teki stratejik varlıkların kontrolünün kaybedilmesinin İsrail’e, savaşın hedeflerine , tutukluların evlerine dönme fırsatına zarar verdiğini ve çok kana mal olduğunu söyledi. 

İsrail ordusunun “düşman” olarak tanımladığı şeyi yenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Aşırıcı Bakan Smotrich, İsrail hükümetinin Refah’ta askeri operasyon gerçekleştirmesini en önde gelen destekçilerinden biri olarak görüyor ve bu adımın tehlikesine ilişkin uluslararası korkuları ve uyarıları göz ardı ediyor.

İşgalci İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant ise bugün yaptığı açıklamada, İsrail’in Refah’a askeri müdahalesinin gerekli olduğunu, çünkü Hamas’ın arabulucular tarafından Gazze’de ateşkes yapılmasına ilişkin anlaşmazlığa düştüğünü ileri sürdü.

Gallant, Amerikalı mevkidaşı Lloyd Austin’e İsrail hükümetinin Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah’a askeri operasyon başlatma kararı hakkında bilgi verdi.

Refah sakinlerine zorunlu göç kararı!

Kaynak: Mira Haber 

Öncesi Amerika, bombaları ile katliamlara imza attığını doğruladı!
Sonraki İzmir’de nikah memurunun dua hazımsızlığı pes dedirtti!

Bir Cevap Yazın