gostericiler polis birligi binasini atese verdi abd polisi isyan etti 01
gostericiler polis birligi binasini atese verdi abd polisi isyan etti 01

Göstericiler polis birliği binasını ateşe verdi: ABD polisi zor kullandı [VİDEOLU]

ABD’nin Oregon eyaletindeki Portland şehrinde polis şiddeti ve ırkçılığın protesto edildiği gösteriler 52 gündür devam ediyor.

ABD’nin Oregon eyaletinin, Moltnamah ilçesinin en büyük kenti olan Portland Polis Birliği Binası George Floyd’un ölümünü protesto eden göstericiler tarafından hedef alındı.

Göstericiler, polis birliği binasına girip, ateşe verdiler. Polisler ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Polis, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Polisler, göstericilere dağılmaları konusunda uyardı. Ayrıca olay yerinden uzaklaşmayan kişileri tutuklamak ile tehdit ettiler.

Hatırlanacağı üzere; Başkan Trump, protestoların sürdüğü Portland’daki olayların kontrol altına alınması için İç Güvenlik Bakanlığı’na bağlı federal güçleri gönderdi. Kamuflaj üniformalı federal güvenlik güçleri geçtiğimiz günlerde bir protestocuyu başından gaz fişeğiyle ağır şekilde yaralamıştı.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Yılan hikayesine dönen ‘İsraille ticaret’ meselesi

Ticaret Bakanlığı Gazze’de on binlerce masum canın kanı akıtıldıktan sonra, yedi ayın ardından İsrail’le bütün …

Mahmut Abbas güçleri Filistinli mücahidi acımadan katletti!

Filistin yönetimi, kendi halkını katletmeye devam ediyor, Mücahit Ahmed Ebu Al-Foul Tulkarim’de Abbas yönetimi güçlerince …