Gazze’nin masum kurbanları: Bayramda ne düşünüyorlar?[Videolu]

Gazze’de savaşın yıprattığı yüzlerinde yine de bayramın umut ışığıyla konuşan çocukların bu bayramdaki temennilerini dile getirdikleri görüntüler yürek burktu

Açlığın ve savaşın pençesinde, ellerinde birer kap ile yemek sırasında bekleyen çocuklara bu bayram ne düşündükleri soruldu.

Çocuklar, ‘Her yıl olduğu gibi bu bayramda yeni elbise giymek, oyuncaklarla oynamak istediklerini fakat savaşın bu imkanları artık onlara vermediğini’ buruk bir dille ifade etti.

Hamas’ın İsrail’e saldırısıyla 7 Ekim’de başlayan Gazze savaşı yedinci ayına girerken, 33 binden fazla masum Filistinli can verdi.

İsrail’in ağır saldırıları Gazze’de büyük yıkıma neden olmaya devam ederken Mısır’ın başkenti Kahire’de ateşkes görüşmeleri sürüyor. Ancak geride kalan 6 ay Filistinli çocuklar için felaket oldu. İsrail saldırılarında öldürülenlerin yüzde 70’i kadın ve çocuklardan oluştu.

Hastaneleri yerle bir eden İşgalci İsrail, Gazze Şeridi’ne de tam abluka uygulayarak yardımların ulaşmasını engelledi. Uluslararası baskıların ardından Gazze’ye yardımlar ulaşmaya başladı ancak yetersiz gıda nedeniyle 2,3 milyon kişi açlıkla yüzleşmeye devam ediyor.

Kaynak: Mira Haber 

Bir Cevap Yazın