B2LXg_1706952282_6247

Gazze’de Durum Vahim: Sivil Bölgelere Saldırı Yapılmamalı

Uluslararası Yardım Kuruluşları Gazze’de Durumun Ciddiyeti Üzerine Uyardı

Cenevre’den gelen haberlere göre, Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) Gazze Şeridi’nin güneyinde durumun kritik olduğunu ve “patlama noktasına” geldiğini duyurdu. Sözcü Jens Laerke, bölgeyi “kaynayan kazan”a benzeterek yaşanan şiddetli çatışmalardan dolayı endişelerini dile getirdi.

Laerke, Gazze’deki sivillerin Refah’a sığındığını, ancak burada da güvenli bir yer olmadığını vurguladı. Derme çatma yapılarda ve çadırlarda, hatta açık havada yaşayan insanların olduğunu belirten Laerke, son günlerde Han Yunus’ta hastanelerin yakınlarında gerçekleştirilen askeri operasyonların “şoke edici” olduğunu söyledi.

Sağlık Personelleri ve Hastalar Tehlike Altında

Laerke, artan şiddetin sağlık personelinin, yaralıların ve hastaların yanı sıra yerinden edilmiş binlerce insanın güvenliğini de tehlikeye attığını kaydetti.

Gazze’de Güvenli Yer Kalmadı

OCHA Sözcüsü Laerke, Gazze Şeridi’nde insanların güvende olabilecekleri bir yer kalmadığını ve her hafta durumun daha da kötüleştiğini ifade etti.

Refah’a Saldırı Yapılmamalı

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Filistin Bölgeleri’nden Sorumlu Temsilcisi Richard Peeperkorn ise Refah’a saldırılmaması çağrısında bulundu.

Peeperkorn, Gazze Şeridi’nde halihazırda 2 milyonu aşkın insanın yaşadığını ve savaş sonrasında nüfusun neredeyse yarısının Refah’a kaçtığını söyledi. Refah kentinin nüfusunun aslında 200 bin olduğunu ve gelinen noktada buradaki nüfusun 1 milyonu aştığını vurguladı.

Kıtlık Endişesi Artıyor

Peeperkorn, Gazze Şeridi’nde yetersiz beslenme ve kıtlık tehlikesinden endişeli olduklarını da sözlerine ekledi.

Uluslararası topluma çağrı:

  • Refah’a ve diğer sivil bölgelere saldırılmamalı.
  • Filistin bölgeleri için insani koridorlar oluşturulmalı.
  • Gazze Şeridi’ne acil insani yardım ulaştırılmalı.

Richard Peeperkorn

 

Kaynak: Mira Haber

Bir Cevap Yazın