abdden_misilleme_saldirisi_rusya_iran_irak_ve_suriyeden_aciklama_bilanco_duyuruldu_1706973224_9083

Bölge Gerginlik Sarmalında: ABD Saldırıları Tepki Çekiyor

ABD’nin Irak ve Suriye’de İran bağlantılı hedeflere hava saldırısı düzenlemesi bölgede gerginliği tırmandırıyor. Saldırıya İran, Irak ve Suriye’den sert tepkiler gelirken, Rusya da ABD’yi bölge ülkelerini çatışmaya sürüklemekle suçluyor.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), 3 askerin öldüğü saldırıya misilleme olarak 85 hedefe hava saldırısı düzenlediklerini duyurdu. ABD Başkanı Joe Biden de saldırıların kendisinin emriyle gerçekleştiğini ve “Üslerimize yönelik saldırılara cevap vermeye devam edeceğiz” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise ABD’nin saldırılarını “provokatif” ve “uluslararası hukuku hiçe sayan” bir eylem olarak nitelendirdi. Zaharova, ABD’nin bölge ülkelerini çatışmaya sürüklemeye çalıştığını ve saldırıların Orta Doğu’da yıkım ve kaosa yol açacağını vurguladı.

Irak hükümeti de ABD’nin saldırısında 16 kişinin öldüğünü, 25 kişinin de yaralandığını açıkladı. Irak Başbakanlık Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, saldırıdan dolayı 3 gün yas ilan edildiği belirtildi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı da ABD’nin saldırılarının uluslararası barışı ve güvenliği tehdit ettiğini ve bölgedeki çatışmayı körüklediğini vurguladı. Açıklamada, saldırılarda çok sayıda asker ve sivilin öldüğü de ifade edildi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani ise ABD’nin saldırılarını “stratejik hata” olarak nitelendirdi. Kenani, saldırıların bölgede gerginliği ve istikrarsızlığı tırmandıracağını ve Gazze’ye saldırılarını sürdüren İsrail’in hedeflerine hizmet edeceğini söyledi.

Bölgedeki gerginliğin artması endişe yaratırken, uluslararası toplumdan saldırıların durdurulması ve bölgeye barış ve istikrarın getirilmesi için acil adım atması bekleniyor.

Kaynak: Mirahaber

İlginizi Çekebilir

Kolombiya üniversitesinde öğrencilere uygulanan polis şiddeti profesörleri ayağa kaldırdı!

Columbia’da savaş karşıtı öğrenci protestoları: Tarih profesörü Vietnam Savaşı’nı hatırlatıyor Columbia Üniversitesi, son zamanlarda Filistin-İsrail …

Sınırlar ötesinden gelen umut: Yeni nesil öğrencilerin Gazze desteği

Geçtiğimiz hafta,  Columbia Üniversitesi başkanı, ABD’nin İsrail’in Gazze’deki soykırımına verdiği desteği protesto eden öğrencilerin bulunduğu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir