Gazze son durum: 180.gün

İşte Gazze Savaşı’nda son gelişmeler; 

  1. Gazze sağlık bakanlığı, İsrail’in bölgeye yönelik saldırılarında son 24 saatte 71 kişinin öldüğünü, toplam ölü sayısının 7 Ekim’den bu yana 32 bin 916 kişiye ulaştığını söyledi.
  2. Ayrıca savaşın başlangıcından bu yana 102’si son 24 saatte olmak üzere 75 bin 494 kişi yaralandı.
  3. Filistin Yönetimi haber ajansının aktardığı Kıbrıslı bir yetkiliye göre, İsrail’in Dünya Merkezi Mutfağı (World Central Kitchen-WCK) yardım görevlilerini öldüren hava saldırısının ardından yaklaşık 240 ton teslim edilmemiş yardım gemileri Gazze’den geri dönüyor. 
  4. İngiliz hükümeti, Gazze’de yardım çalışanlarının ölümü üzerine İsrail büyükelçisini çağırdı.
  5. BAE, daha fazla güvenlik güvencesi sağlanana ve kapsamlı bir soruşturma yürütülene kadar deniz yoluyla insani yardım operasyonlarını askıya alıyor.
  6. ABD, Gazze’de yedi World Central Kitchen yardım görevlisinin ölümüyle sonuçlanan saldırıdan dolayı ‘öfkeliyiz’ dedi.
  7. İsrail’in 7 Ekim’de Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıyı takip eden ilk dört ayda Gazze’nin temel altyapısı yaklaşık 18,5 milyar dolar zarar gördü.
  8. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştü ve Gazze’deki yardım görevlisi ölümleriyle ilgili “kapsamlı ve şeffaf, bağımsız bir soruşturma” yapılması çağrısında bulundu.
  9. ABD Salı günü yaptığı açıklamada, İsrail’in Suriye’nin Şam kentindeki İran büyükelçiliği yerleşkesini hedef alan ve iki İranlı general ve beş askeri danışmanın ölümüyle sonuçlanan hava saldırısında hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi.

Kaynak: Mira Haber 

İlginizi Çekebilir

Gazze eyleminde gözaltına alınan genç, ters kelepçeyle namaz kıldı

ABD’de California Üniversitesi’nde Gazze’ye destek eylemi sırasında gözaltına alınan bir Müslüman genç, ters kelepçeli halde …

23 Nisan kutlamasında bu çocukların hali ne?

23 Nisan kutlamalarının bitmesiyle, Türkiye’nin her yerinde ilkokullarda yapılan gösterilerden görüntüler sosyal medya aracılığıyla yayılmaya …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir