Gazze Savasi Nin 183gununde Yasanan Son Gelismeler

Gazze Savaşı’nın 183.gününde yaşanan son gelişmeler

 

Hamas, acil görüşmeler için Kahire’ye bir heyet göndermeyi planladığını doğruladı. Hamas’tan bir kaynak El Cezire’ye İsmail Haniye ve müzakerecilerin Kahire’de görüşmelere devam edeceklerini söyledi. Kaynak, Haniyeh’in arabuluculara müzakerelerin kalıcı ateşkes temelinde başlayacağını söylediğini de sözlerine ekledi. 

İsrail’in Gazze’ye yardım götüren yedi yabancı uyrukluyu öldürmesi nedeniyle uluslararası kınamayla karşılaşmasının ardından ABD’li ve İsrailli yetkililer de görüşmelere katılmak üzere Kahire’ye gidecek.

  • BM’nin Filistinli mülteci örgütü Unrwa, Gazze’deki evlerin yüzde 62’sinin hasar gördüğünü veya yıkıldığını söyledi. Ajans X’e; “Çoğunluğu birden fazla, nüfusun yüzde 75’inden fazlası yerinden edildi.. Bu ne zaman son bulacak?” şeklinde sordu.
  • Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’nde en az 33.137 kişiyi öldürdüğünü söyledi. Bu rakamın son 24 saatte öldürülen en az 46 kişiyi kapsadığı ve şeritteki savaşın başlamasından bu yana en az 75.815 kişinin yaralandığı belirtiliyor. 
  • Filistinli Esirler Derneği, 23’ü Gazzeli olmak üzere 200 Filistinli çocuğun İsrail hapishanelerinde tutulduğunu söyledi.
  • İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria’daki Tulkarem yakınlarında, Nur Şems mülteci kampına düzenlediği baskında bir Filistinli vurularak öldürüldü.
  • İsrail’in bu hafta başlarında ülkenin Suriye konsolosluğuna düzenlediği ölümcül saldırının ardından İran’ın misilleme saldırısı korkusu nedeniyle dünya çapındaki 28 İsrail büyükelçiliği bugün kapatılacak.
  • Ramazan ayının son cumasında Mescid-i Aksa’da yaklaşık 120 bin kişi teravih namazı kıldı.
  • Avukatların bir kısmı, Almanya’nın “insan hayatını koruma konusunda anayasal bir sorumluluğa sahip olduğunu” ve İsrail’e silah ihracatının “uluslararası hukuku ihlal ettiğini” öne sürerek Almanya’nın İsrail’e silah satışını durdurmasını talep ediyor.
  • Beyaz Saray ulusal güvenlik sözcüsü John Kirby Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD’nin yedi World Central Kitchen insani yardım personelinin ölümüyle ilgili bağımsız bir soruşturma yürütme niyetinde olmadığını söyledi.

Kaynak: Mira Haber

Öncesi İşgalci yahudiler, bedevi topluluklarına ait evleri yaktı
Sonraki Suriye’de yine kan: Patlamada 7 çocuk öldü

Bir Cevap Yazın