gazze-a-laoeyor-suudilerin-a-a-lga-n-projesi-bitmiyor-02

Gazze ölüyor, Suudilerin çılgın projesi bitmiyor!

Gazze’de yaşanan insanlık dramı hız kesmeden devam ederken, bombardıman ve ölüm arasında sıkışan mazlumlar “Ey Arap dünyası, nerdesiniz?” diye çaresizce İslam dünyasından yardım beklerken, Suudi Arabistan’ın gündeminde çok başka çılgın projeler var.

Katliamın ilk anından bugüne kadar geçen zaman sürecinde İsrail’e tepkisi kuru birkaç kınamadan öteye geçmeyen Suudi Arabistan, yer altında “ters yüz edilmiş gökdelen” projesi Aquellum’u tanıttı.

İsrail’in vahşi terör saldırıları sonucu Gazze adeta haritadan siliniyorken, Suudi Arabistan’ın bu yeni projesinde, Akabe Körfezi’ndeki dağların içine bir yeraltı şehri inşa edilecek. 

Yerin üstündeki İslam toprakları karış karış işgal edilip masumların kanıyla sulanırken, Suudlar 450 metrelik bir dağın içine mağazalar, lüks oteller, restoranlar ve bahçeler inşa etmenin derdine düştüler.

gazze-a-laoeyor-suudilerin-a-a-lga-n-projesi-bitmiyor-01

 ‘Fütüristik yaşamı tadın’ sloganıyla tanıtılan yapının ters döndürülmüş bir gökdelene benzeyeceği ve ultra zengin ziyaretçilerine ‘fütüristik yaşamın tadını sunacağı’ ifade edildi. 

NEOM projesine 1 trilyon dolar kaynak ayrıldı 

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın öncülüğünde 2017’de başlatılan NEOM girişimi, özellikle Tebuk Bölgesi’nde 2039’a kadar son teknolojiyle inşa edilmiş mega şehirler kurulmasını amaçlıyor.

NEOM, 2022’de de 490 metre uzunluğunda iki binadan oluşan bir yapı inşa edileceğini duyurmuştu. Birbirine paralel ve yere yatay şekilde hazırlanacak binalar için tam 1 trilyon dolar kaynak ayrılmıştı.

Müslümanların bir parça ekmek bulduğu için sevindiği, bir kutu konserve ile günlerce idare etmek zorunda bırakıldığı Gazze’nin birkaç yüz kilometre ötesinde başka ‘Müslümanlar’ çılgın projeleri için trilyon dolarlar saçıyor..

Kaynak; Mira Haber 

İlginizi Çekebilir

Refah’ta aralıksız bombardıman, yine çocuklar hedefte!

İşgalci İsrail, Refah başta olmak üzere Gazze şeridinin farklı noktalarına saldırdı, onlarca kişiyi öldürdü ve …

Ürdün Kraliçesi, İsrailli ailelerin derdine düştü

Ürdün Kralı Abdullah’ın eşi Kraliçe Rania’nın CBS’ye verdiği skandal röportaj büyük tepki çekti. Kraliçe Rania …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir