fransa daki protestolar kontrolden cikti ates belcika ya sicradi 01
fransa daki protestolar kontrolden cikti ates belcika ya sicradi 01

Fransa’daki protestolar kontrolden çıktı: Ateş Belçika’ya sıçradı

Fransa’da 17 yaşındaki genç sürücünün polis tarafından öldürülmesinin ardından patlak veren protestolar Belçika’ya sıçradı

Fransa’nın başkenti Paris Nanterre’de Salı günü Trafik polisinin dur ihtarına uymaması sonrası 17 yaşındaki bir genci öldüren polis memuru, gencin ailesinden özür diledi.

Ülke çapında protestolar büyürken, Fransa İçişleri Bakanlığı 667 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınanlardan çoğunun yaşının 14 ile 18 arasında olduğunu bildirdi.

Çok sayıda araç ateşe verildi 

Fransa’da adı Nehel M. olduğu belirtilen bir gencin öldürülmesinin ardından protestolar üç gün boyunca devam etti. Birçok şehirde göstericilerle polis arasında çatışma çıktı.

Banliyölerde binalar ve çok sayıda araç ateşe verildi ve çatışmalarda çok sayıda polis memuru yaralandı. Paris’te bazı göstericiler gece geç saatlerde Rivoli caddesindeki dükkanları yağmaladı.

4 şehirde sokağa çıkma yasağı

Fransa’da 40.000 polis göstericilere yanıt verdi ve Perşembe gecesi Paris’in büyük bölümünde ve çevresinde tramvay ve otobüs seferleri durduruldu. 4 ilde sokağa çıkma yasağı getirildi.

Paris’in doğusundaki bir banliyö olan Clichy-sous-Bois’da belediye binası da ateşe verildi.

Kuzeydeki Montreuil kentinde gençler sopalarla çok sayıda dükkana zarar verdi. Le Monde gazetesi, polisin göstericilere karşı göz yaşartıcı gaz kullandığını bildirdi.

Ateş Belçika’ya sıçradı

Fransa’da yaşananları tüm dünya dehşet içinde izlerken, gösteriler bir başka Avrupa ülkesi olan Belçika’ya sıçradı. Brüksel’in merkezindeki protestolar sırasında bazı araçlar ateşe verildi. Toplu taşıma uçuşları iptal edildi ve 24’ü reşit olmayan 27 gösterici tutuklandı.

Brüksel’in çeşitli semtlerinde polis ile çoğunluğu genç göstericiler arasında kovalamaca yaşandı. Akşam saatlerinde Merkez Borsası’nın bulunduğu Annessens Meydanı ve Güney İstasyonu çevresinde isyanlar tırmandı.

Göstericiler yakındaki araçları ve çöp kutularını ateşe verdi, parke taşlarını parçaladı ve polise attı. Polis göstericilere tazyikli su ile karşılık verdi. Polis ekibinin yanı sıra bölgeye çok sayıda itfaiye sevk edildi. Yangın itfaiye tarafından söndürüldü.

Göz altıların ardından durum sakin seyrederken bölgede yoğun güvenlik önlemleri devam ediyor.

Kaynak: Mira Haber 

Öncesi Lastiği patlayan araç takla attı: 1 ölü, 4 yaralı
Sonraki MOSSAD: Kıbrıs suikast timinin liderini İran’da yakaladık