Erdoğan’dan Gazze çıkışı: “İftira atanları unutmayacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerin ardından yapılan ilk kabine toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Erdoğan yaptığı açıklamada İsraille ticaretin sürdürülmesi eleştirilerine tepki gösterdi, “Türkiye’ye iftira atanları asla unutmayacağız” dedi 

Üç saat süren toplantının ardından kameraların karşısına geçen Erdoğan, “14-28 Mayıs ve 31 Mart seçim sonuçları parlamenter sisteme dönüş kapısını kapattı.” dedi.

Erdoğan, enflasyonla mücadelede tavırlarının kalıcı refah artışını sağlamak olduğunu söyledi ve “Seçim ekonomisi uygulamayarak milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirdik.” diye konuştu.

İsrail ile ticaret konusunda gelen eleştirilere de sert çıkan Erdoğan, “Hükümetimiz çok haksız ithamlara maruz kaldı. Jet yakıtı konusunda Türkiye’ye iftira atanları asla unutmayacağız” dedi.

İSRAİL TEPKİSİ

İsraille ticaret konusunda hükümete iftira atıldığını öne süren Erdoğan şunları kaydetti:

Gazze krizinin ilk gününden itibaren ateşin bölgeye yayılma riskine dikkat çektik. Gerilimin daha fazla tırmanmaması için de her seviyede yoğun gayret gösterdik. Türkiye, bugün yola çıkan 3 bin 774 tonluk 9’uncu iyilik gemisiyle birlikte Gazze’ye en fazla insani yardım yapan ülke konumunu perçinlemiştir.

Hükümetimiz maalesef çok haksız, insafsız ithamlara maruz kalmıştır. Özellikle böyle olmadığını bildikleri halde jet yakıtı konusunda iftira atanları asla ve asla unutmayacağız. Türkiye katliamların çok öncesinde askeri amaçla kullanabilecek hiçbir malzemenin satışına izin vermemiştir. 13 sene önce çatışmalar ilk başladığında Suriyeli komşularımıza nasıl kucak açtıysak Ukrayna’da savaştan kaçanlara nasıl sırtımızı dönmediysek Sudan’daki kardeş kavgasını bitirmek için nasıl kendimizi paraladıysak Gazze krizinde kardeşlik vazifemizi hakkıyla yerine getirmeye devam edeceğiz.”


Mira Haber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Bir Cevap Yazın