Erbaş 'Tekfircilik yapmayın' dedi, tepkilerin odağına oturdu!

Erbaş ‘Tekfircilik yapmayın’ dedi, tepkilerin odağına oturdu!

Son dönemde israfa varan lüks harcamalarıyla gündeme oturan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Gittiğiniz yerlerde insanları tekfir etmekten uzak durun. Hurafelerden ve hurafelere bulaşmış din anlayışından uzak durun. Aşırılıklara bulaşmış, insanları tekfir etmeye yönelik oluşmuş din anlayışından uzak durun” dedi, sosyal medyada eleştirilerin odağına oturdu 

Diyanet bursları mezuniyet töreninde konuşan Erbaş, İslam’ın bütün insanlığa nimet olarak gönderdiğinin altını çizerek, “Hz. Adem’den, Hz. Muhammed Mustafa Efendimize (s.a.v.) kadar bütün peygamberlere Allah’ın gönderdiği dinin adıdır İslam. Bu nimetin kıymetini bilelim. Sizlere birisi sorsa ‘Allah’ın sana verdiği en büyük nimet nedir’ diye cevabınız İslam olacaktır” dedi.

TEKFİRCİLİK YAPMAYIN

“İşlerin en hayırlısı, orta halli olanıdır” hadis-i şerifiyle sözlerine devam eden Erbaş, şunları kaydetti:

“Gittiğiniz yerlerde insanları tekfir etmekten uzak durun. Hurafelerden ve hurafelere bulaşmış din anlayışından uzak durun. Aşırılıklara bulaşmış, insanları tekfir etmeye yönelik oluşmuş din anlayışından uzak durun. Çünkü Peygamber Efendimiz ve Ashabı Kiram insanlara hep böyle bir din anlayışını tavsiye etti. Her zaman orta olanı, mutedil olanı tavsiye edeceğiz.”

Ali Erbaş’ın X hesabından paylaştığı, asr-ı saadet dönemini örneklediği nasihat temelli konuşmasına tepkiler yağdı. Sosyal medya kullanıcıları, ülkenin halihazırdaki zorlu ekonomik koşullarına rağmen Diyanet’in bütçesinin israfa varan şatafatlı harcamaları ve Ali Erbaş’ı söyledikleri ile yaptıklarının uyuşmaması üzerinden oldukça sert sözlerle eleştirdi. 

Ali Erbaş’a gelen eleştirilerden bazıları şöyle:

“Ali bey Sen Bu Anlattıklarının Tam Tersini Yaşıyorsun! Nasıl Olacak?”

“Yeni nesile anlatılacak tek şey dini kullanıp halkı kandırıp lüks hayat yaşadılar diye anlatmak”

“Dedi ve Audi A8 marka trilyonluk arabasına binip gitti asrın diyanet işleri başkanı”

“Rabbimden diliyorum emeklinin aldığı maaşa muhtaç olun”

“İçi boş şirin cümleler kurmaktan başka hiç bir meziyetiniz yok..”

Erbaş’ın ‘görünüşte hakkı tavsiye eden’  nasihat içerikli konuşmasına gelen yorumların tamamının eleştirel nitelikte olması, vatandaşların Diyanet kurumuna ve temsilcilerine olan güveninin ve teveccühünün tükendiğini ortaya koydu.

İnsanlar, geçmişin mütevazı, gözünü dünya ve servet hırsı bürümemiş, irfan ve adalet sahibi idarecilerini bugün göremedikleri için bugünün sözü ve eylemi birbirine tutmayan makam sahipleri hakkı bile söylese kimsenin nazarında bir kıymeti kalmadı. 

Kaynak: Mira Haber

Bir Cevap Yazın