Enkaz altında koşulsuz teslimiyet; “Allah’ın yazdığı kadere razıyız”

İsrail savaş uçaklarının havadan terör yağdırdığı Cebaliye kampı, bugüne dek Gazze’de sayısız kez şahit olduğumuz tevekkül örneğinin bir benzerine daha sahne oldu.

Gazze’de yaşananlar bize, imanımızın gereği olan tevekkül ve teslimiyetin ne kadar uzağında olduğumuzu gösterdi. 

Gazzeli mazlumların örnek hâli, her zorluğa isyan eden, en ufak bir stresi dahi yönetemeyen bizleri hayrete düşürürken, Batı’da da sayısız gayri Müslimin hidayetine vesile oldu. 

Evi yıkıldı, enkaz altında kaldı, çocukları şehit oldu ama isyan etmeti

İşgalcilerin terör saldırısı sonucu yıkılan evinin enkazında beton blokların arasında sıkışmış halde kurtarılmayı bekleyen Filistinli baba, “Allâh’tan başka ilah yoktur. Kâfirler hoşlanmasa da biz samimiyetle sadece ona inanır ve itaat ederiz. Biliyorum ki çocuklarım bombardımanda şehit oldular, Allah’ın bizim için takdir ettiği kadere razıyız’ diyerek pek çoğumuzun ağlayacağı haline hamdederek büyük bir teslimiyet örneği sergiledi.

Gazze şeridinin kuzeyinde yer alan Cebaliye kampı, sivillerin yoğun olarak bulunduğu bir bölge olmasına karşın işgal savaş uçakları tarafından hedef gözetmeksizin gece gündüz bombalanıyor. Aylardır büyük bir insanlık dramının ortasında kalan Filistinliler, bütün imkansızlıklar içinde enkazlardan hayat kurtarmak için olağanüstü bir gayret ortaya koyuyorlar. 

Kaynak: Mira Haber 

Bir Cevap Yazın