El Kaide militanları yine saldırdı! Çok sayıda ölü var!

El Kaide militanları yine saldırdı! Çok sayıda ölü var!

Burkina Faso’nun kuzeyindeki Yatenga vilayetinde El Kaide bağlantılı militanlar tarafından saldırı düzenlendi

Yaklaşık 150 kişilik militan grubu, Segueneg kenti yakınlarındaki üç yerleşim birimine baskın düzenleyerek hükümet birlikleriyle çatışmaya girdi. 

Saldırının arkasında El Kaide bağlantılı Ensar el-İslam grubunun olduğu tahmin ediliyor. Militanlar, sosyal medyada Segueneg yakınlarında ele geçirdikleri Burkina Faso Silahlı Kuvvetlerine ait silah ve teçhizatın fotoğraflarını paylaşarak askerlerin öldürülmesine katılımlarını doğruladılar.

Yatenga vilayeti kan gölüne döndü

Cemaat Nusrat el-İslam ve el-Müslimin (JNIM) militanları, Burkina Faso’nun kuzeyindeki Yatenga Eyaleti’nde bulunan Goubré kasabasında Burkinabe milis kuvvetlerine silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda ilk bilgilere onlarca kişi öldü.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, JNIM militanları pazartesi sabahı erken saatlerde Goubré kasabasına baskın düzenledi. Saldırıda militanlar, milislerin bulunduğu bir kampa ağır silahlarla ateş açtı. Çatışmaların saatlerce sürdüğü ve çok sayıda milisin öldüğü belirtiliyor.

Saldırının ardından bölgeye takviye güçler sevk edildi ve JNIM militanları olay yerinden kaçtı. Burkina Faso hükümeti saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

Bu saldırı, JNIM militanlarının Burkina Faso’daki varlığını sürdürdüğünü ve ülkenin kuzeyindeki güvenliği tehdit etmeye devam ettiğini gösteriyor.

Kaynak: Mira Haber 

Bir Cevap Yazın