briket evler sular altinda 04
briket evler sular altinda 04

Briket evler sular altında [videolu]

Suriye’de etkili olan sağanak sonucu, Esed rejimi ve Rusya’nın saldırılarından kaçarak yerinden edilen sivillerin sığındığı kamplardan bazıları sular altında kaldı.

Gece başlayan yağmurla beraber çok sayıda briket ev su aldı. Siviller kendi imkanları ile suları boşaltmaya çalışıyorlar.

Yağmurların, bölgede diz boyunu aşan su baskınına neden olduğu ifade ediliyor.

Çadırını su basan Hasan Omar, “Üşüyoruz, çok soğuk. Eşyalarımız sular altında. Yağmur yağdığında çaresiz bir şekilde bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Briket evler su ve çamur altında kalırken, siviller yakacak temin edilmesi, alanın temizlenmesi, hijyen ve gıda ihtiyaçlarının giderilmesini bekliyor.

Suriye’de 2011’de başlayan iç savaş nedeniyle Esed rejiminin ve destekçisi İran destekli yabancı terörist gruplar ile Rusya’nın saldırıları yüzünden yüz binlerce sivil, nispeten daha güvenli Suriye-Türkiye sınır hattında kurulan kamplara göç etmek zorunda kalmıştı.

 

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Refah’tan korkunç sahneler, nereye kadar dayanabilirler?

İsrail’in yoğunlaştırdığı terör saldırılarının ardından Refah’tan korkunç görüntüler gelmeye devam ediyor. Yüz binlerce sivilin son …

Ffxdd

Hizbullah Metulla’yı vurdu, 2 İsrail askeri öldü

İşgal ordusu, Hizbullah’ın Lübnan’ın güneyinden, sınırdaki Metulla’da askeri bir bölgeye dün gerçekleştirdiği dron saldırısında iki …