22:54 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

Bir Hukuksuzluk Silsilesi Olarak Halis Bayancuk Yargılamaları

​​​​​​​26 Haziran Cuma günü yargılanmasına devam edilecek olan Halis Bayancuk’un maruz kaldığı hukuksuzluk bir video ile kamuoyunun ilgisine sunuldu.

Kamuoyunda Ebu Hanzala lakabıyla bilinen Halis Bayancuk’un yargılanmasına 26 Haziran Cuma günü Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek. Hatırlanacağı üzere 3 yıldır tutuklu yargılandığı Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde Halis Bayancuk hakkında mahkeme 9 Nisan tarihinde tahliye kararı vermişti. Ne var ki, kararın duyulmasıyla birlikte kopartılan vaveyla üzerine Savcılık tahliye kararına itiraz etmiş ve aynı gece cezaevinden çıkartılmadan Bayancuk hakkında bu kez Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklama kararı verilmişti.

Halis Bayancuk’un davası 26 Haziran Cuma günü Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam edecek. Hiçbir somut suç delili olmaksızın tümüyle medyatik linç kampanyası doğrultusunda sürdürülen yargılama neticesinde Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesinin en son verdiği tahliye kararında ısrar mı edeceği yoksa linç kampanyasına boyun mu eğeceği merak edilmekte.

Bu bağlamda Halis Bayancuk’un yayın yönetmeni olduğu Tevhid Dergisi Bayancuk’un süregelen yargılamaları hakkında yaşanan çarpıklıklar dizisini bir video ile kamuoyuna duyurdu. Bayancuk’un şahsında bir insanın fikirlerinden ötürü nasıl bir haksızlığa, hukuksuzluğa maruz kaldığının anlatıldığı video Türkiye’de yargı düzeninin keyfiliğini ve medya yönlendirmesine ne kadar açık olduğunu da ortaya koymakta.

UZUN TUTUKLULUK CEZAYA DÖNÜŞMESİN!

MEDYA LİNÇİYLE YAPILAN YARGILAMALAR SON BULSUN!

Değerli basın mensupları!

3 yılı aşkın bir süredir Sakarya’da tutukluluğu devam ederken yakın zamanda tahliye edilen, ancak medya baskısı ile tekrar tutuklanan Halis Bayancuk örneğinden yola çıkarak, “MEDYA BASKISI İLE TUTUKLA – BIRAK” sarmalına girmiş olan yargının durumunu tartışacağımız basın toplantısına davetlisiniz.

Tertip Edenler: MAZLUMDER, ÖZGÜR-DER

Tarih: 25.06.2020 Perşembe

Saat: 11:00

Yer: Akgün Otel (Vatan Caddesi, Topkapı-Ulubatlı Metro İstasyonu Yanı)

Kaynak: Medya Linçiyle Yapılan Yargılamalar Son Bulsun!

DİĞER GELİŞMELER