mira haber biden in incelemeye dahi dayanamayan 3 yalani 01

Biden’ın incelemeye dahi dayanamayan 3 yalanı!

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ve işgal altındaki  Filistin topraklarındaki son çatışmalar hakkında konuşurken birçok yanlış iddiada bulundu.

 

Bu haftanın başında 10 dakikalık bir konuşma yaparak şiddetin suçunu doğrudan Filistinli savaşçılara yükledi ve İsrail’i her türlü sorumluluktan muaf tuttu.

Konuşması, Filistinli savaşçıların güney İsrail’e çok yönlü bir saldırı başlatmasından sonra geldi.

mira haber biden in incelemeye dahi dayanamayan 3 yalani 04

Hamas’ın askeri kanadının lideri Muhammed Deif’e göre operasyon, işgal altındaki Batı Şeria’daki yerleşimci saldırılarının artması ve Mescid-i Aksa’ya tekrarlanan saldırılara yanıt olarak başlatıldı.

mira haber biden in incelemeye dahi dayanamayan 3 yalani 01

Gazze, 2007’den bu yana İsrail’in zayıflatıcı ablukası altında, bu da Şerit’teki Filistinlilerin yaklaşık yüzde 80’inin uluslararası yardıma bağımlı kalmasına neden oluyor.

Cumartesi gününden bu yana İsrail, Gazze Şeridi’ni vuran hava saldırılarıyla karşılık verdi; en az 400’ü çocuk olmak üzere 1.400’den fazla insanı öldürdü ve en az 200.000 kişiyi yerinden etti.

mira haber biden in incelemeye dahi dayanamayan 3 yalani 01

ABD Başkanı Salı günü, Cumartesi günü meydana gelen olaylarla ilgili kinayelere, yaygaraya ve dezenformasyona başvurduğu konuşması sırasında başkan yardımcısı Kamala Haris ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken tarafından desteklendi.

mira haber biden in incelemeye dahi dayanamayan 3 yalani 06

Biden defalarca ABD’nin İsrail’in yanında yer alacağını belirtse de, son günlerde veya İsrail’in 1948’deki kuruluşundan bu yana Filistinlilerin başına gelen kötü durumu ve dehşeti ne kabul etti ne de onlara sempati duydu.

Konuşmada, bedeli ne olursa olsun Washington’un İsrail’e olan kararlı bağlılığının altı çizildi.

İşte incelemeye dahi dayanamayan üç an!

1. ‘Teröristlerin çocukların kafalarını kestiği fotoğrafları göreceğimi ve bunu doğrulayacağımı hiç düşünmemiştim’

mira haber biden in incelemeye dahi dayanamayan 3 yalani 07

Çarşamba günü Beyaz Saray’da konuşan Biden, Cumartesi günü İsrail’e düzenlenen saldırının ardından başları kesilen çocukların resimlerini gördüğünü iddia etti.

Hamas liderliğindeki saldırıyı “Yahudiler için Holokost’tan bu yana en ölümcül gün” olarak nitelendiren 80 yaşındaki başkan “Teröristlerin çocukların kafalarını kestiği fotoğrafları göreceğimi ve bunu doğrulayacağımı hiç düşünmemiştim.” dedi.

Saldırıyı takip eden günlerde İsrailli çocukların kafalarının kesildiğine ilişkin doğrulanmamış iddialar sosyal medyada viral oldu.

İsrail haber kanalı i24 muhabiri Nicole Zedek’in, başları kesilen bebeklere tanık olan İsrail askerleriyle konuştuğunu iddia etmesinden sonra iddialar geniş çapta yayıldı.

The Washington Post’un sorularına yanıt veren bir Beyaz Saray sözcüsü, Biden’ın iddiasını geri çevirdi ve başkanın başları kesilen çocukların resimlerini görmediğini söyledi.

Washington Post’un Çarşamba günkü haberine göre, “Başkan, vahşet iddialarıyla ilgili yorumlarını Netanyahu’nun sözcüsünün iddialarına ve Beyaz Saray’a göre İsrail medyasına dayandırdı!”

2. ‘Barışı kutlamak için düzenlenen müzik festivaline katılan gençler katledildi. Kadınlar tecavüze uğradı, saldırıya uğradı, ödül olarak sergilendi

Cumartesi günü, Filistinli savaşçılar Gazze ile İsrail’i ayıran ağır askerileştirilmiş bariyeri aştılar ve birçok köye, kasabaya ve müzik festivaline girdiler. Yüzlerce İsraillinin öldürüldüğü bir kan banyosu yaşandı. 

Cumartesi sabahı saat 06.30’da başlayan saldırıda 260 kişinin öldüğü bildirildi.

Salı günü konuşan Biden, İsrailli kadınların “tecavüze uğradığını, saldırıya uğradığını ve ganimet olarak sergilendiğini” söyledi.

Perşembe günü itibarıyla kadınlara tecavüz edildiğine ya da geçit töreni yapıldığına dair hiçbir kanıt yok. 

Saldırıda çok sayıda kadının öldürüldüğü ve savaş esiri olarak Gazze’ye geri götürüldüğü biliniyor ancak tecavüz iddiaları İsrail yetkilileri veya bağımsız insan hakları grupları tarafından henüz kanıtlanmadı.

Şimdiye kadar Los Angeles Times adlı en az bir yayın, “bu tür raporlar kanıtlanmamıştır” yazan bir “kayıt için” yayınlayarak iddiayı geri çekti.

3. ‘Teröristler bilinçli olarak sivilleri hedef alıyor, onları öldürüyor. Savaş kanunlarını savunuyoruz. Fark eder, önemi var.’

mira haber biden in incelemeye dahi dayanamayan 3 yalani 01

Biden, Salı günü yaptığı açıklamada İsrail’in sivilleri ve gazetecileri hedef almadığını öne sürerek İsrail’in Gazze’ye yönelik bombalama kampanyasını savunmaya çalıştı.

Konut binalarının ve BM tarafından işletilen yerinden edilmiş insanlar için barınak olarak kullanılan okulların bombalanmasının ardından yaşanan son saldırıda bu iddiaya Birleşmiş Milletler tarafından itiraz edildi.

Saldırıdan kısa bir süre sonra İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant bir yayında şunları söyledi: “Gazze Şeridi’nin tamamen kuşatılması emrini verdim. Elektrik olmayacak, yiyecek yok, yakıt olmayacak, her şey kapalı. Biz insan hayvanlarla savaşıyoruz.”

Abluka mutlaka bir savaş suçu değildir, ancak bir savaş taktiği olarak sivil halkın kasıtlı olarak aç bırakılması Cenevre Sözleşmelerinin ihlalidir!

Avrupa Birliği’nin dış politika şefi Salı günü şunları söyledi: “İsrail’in suyu, elektriği, çok sayıda sivilin gıdasını kesmesi, uluslararası hukuka aykırıdır.”

mira haber biden in incelemeye dahi dayanamayan 3 yalani 08 İsrail, 2008’den bu yana Gazze’de gerçekleştirdiği dört büyük operasyonda da savaş suçları işlemekle suçlanıyor; bunlardan ilki, sivillerin yaralanmasına ve ölümüne neden olan yoğun nüfuslu bölgelerde beyaz fosfor mühimmatının kullanılmasıydı.

mira haber biden in incelemeye dahi dayanamayan 3 yalani 08

Uluslararası Af Örgütü, 2018’de Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterileri sırasında protesto yapan 200’den fazla Filistinlinin öldürülmesiyle İsrail’in savaş suçu işlediğini açıklamıştı.

Kaynak: Mira Haber