biden kral selman in daveti uzerine suudi arabistan i ziyaret edecek 01
biden kral selman in daveti uzerine suudi arabistan i ziyaret edecek 01

Biden, Kral Selman’ın daveti üzerine Suudi Arabistan’ı ziyaret edecek

Suudi Arabistan Kraliyet Divanı, ABD Başkanı Joe Biden’ın Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in daveti üzerine 15-16 Temmuz tarihlerinde Riyad’ı ziyaret edeceğini duyurdu.

Kraliyet Divanı tarafından bugün yapılan açıklamada, ziyaretin Kral Selman’ın iki ülke arasındaki tarihi ilişkileri ve seçkin stratejik ortaklığı güçlendirmek amacıyla yaptığı davet üzerine gerçekleşeceği ifade edildi.

Açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın 15-16 Temmuz tarihlerinde gerçekleştireceği Suudi Arabistan ziyaretinde Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüşeceği bilgisi verildi.

Biden, 16 Temmuz’da ziyaretinin ikinci gününde, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) liderlerinin yanı sıra Ürdün Kralı, Mısır Cumhurbaşkanı ve Irak Başbakanı’nın bulunacağı bir zirveye katılacak.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada ise, Biden’ın Kral Selman’ın davetinden duyduğu memnuniyet ifade edildi ve bu önemli ziyareti dört gözle beklediği belirtildi.

Suudi Arabistan’ın 80 yıldır stratejik bir ortak olarak oynadığı rolü vurgulayan Biden’ın bu ziyaretinin, ortak zorluklarla yüzleşme ve Ortadoğu’yu istikrara kavuşturma isteğinin bir teyidi olduğu da bildirildi.

Açıklamaya göre Biden, Suudi Arabistan ziyaretinde güvenlik ve ekonomik işbirliğinin genişletilmesi başta olmak üzere birçok konuyu ele alacak.

Öncesi Erdoğan, Rusya başbakan yardımcısını kabul etti
Sonraki Kırgızistan- Tacikistan sınırında çatışma, ölü ve yaralılar var!