beyrut ta kacirilan suudi vatandasi ozel operasyon ile kurtarildi 01
beyrut ta kacirilan suudi vatandasi ozel operasyon ile kurtarildi 01

Beyrut’ta kaçırılan Suudi vatandaşı ‘özel operasyon’ ile kurtarıldı

Lübnan ordusu Salı günü yaptığı açıklamada, Lübnan askerlerinin hafta sonu Beyrut’ta kaçırılan bir Suudi vatandaşını kurtardığını söyledi. Kaçırılan kişinin fidye için tutulduğu bildirildi.
 
Lübnan ordusundan yapılan açıklamada, Mushari al-Mutairi’nin Lübnan-Suriye sınırında “özel bir operasyonla” serbest bırakıldığı ve kaçıranların onu rehin tuttuğu belirtildi. Bilgilendirme metninde ayrıntıya yer verilmedi.
 
Al-Mutairi Cumartesi gece yarısından sonra Beyrut’ta kaçırıldı.
 
Devlete ait Suudi televizyon kanalı Al-Ekhbariya, kaçıranların Suudi ulusal havayolları Saudia için çalışan el-Mutairi için 400.000 $ fidye talep ettiğini söyledi.
 
Başbakan Najib Mikati, ofisinden yaptığı açıklamalarda, hükümetin yabancıların yanı sıra vatandaşlarının da güvenliğini garanti etmeye kararlı olduğunu söyledi.
 
Yerel Lübnan medyası, el-Mutairi’nin ordunun istihbarat birimi tarafından Hermel’in kuzeydoğusundaki bir operasyon sırasında serbest bırakıldığını bildirdi.
 
Operasyonun başarısından dolayı orduyu kutlayan Mikati, Arap turistleri krizden etkilenen ülkeyi ziyaret etmeye çağırdı ve Lübnan’ın Arap ülkelerine yönelik herhangi bir saldırı için kullanılmayacağını sözlerine ekledi.
 
Lübnan, 2019’dan beri felç edici bir ekonomik krizle karşı karşıya. 6 milyonluk nüfusunun dörtte üçü yoksulluğa düştü.
 
Kaynak: Mira Haber
 
 

İlginizi Çekebilir

İsrail askerleri Kur’an’ı Kerimleri toplayıp yaktı!

Ahlaksız İsrail askerleri, Gazze’de terk edilmiş evlerden topladıkları Kuran-ı Kerimleri sokak ortasında yaktı  Hiçbir kutsala …

New York Üniversitesi artık öğrencilerin alay konusu!

Öğrenciler,  ABD üniversitelerinde ifade özgürlüğüne ve protesto hakkına karşı uygulanan yaygın baskıyla mücadele etmeye devam …