“Baskı ve zulüm bizi Aksa’mızın kapısından ayıramaz!”

İsrail işgali, Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınları artırırken ve ordusunu camiye hücum eden yüzlerce yerleşimciye eşlik etmek için kullanırken, Müslümanların camiye ulaşmasını bile engelliyor.

Son günlerde Yahudi Fısıh Bayramı nedeniyle baskınlar artarken, işgal güçleri baskı uygulayarak mescitten alıkonulan Filistinlileri takip etti ve onları Kudüs’ün Eski Şehri’nden dahi çıkardı.

Al Cezira net, Mescid-i Aksa’ya girmeleri engellenerek, sürgün edilen üç kişinin yaşadıkları deneyimleri ve nasıl takip edildiklerini anlattı.

Nizam Ebu Ramuz, 11 yılı aşkın süredir art arda sınır dışı edilmelerin acısını çektiğini söylüyor ancak mescidin kapılarında namaz kılmakta ısrar ettiğini dile getiriyor.

Hayr el-Şimi, Kudüs’ün Eski Şehri çevresinde bile maruz kaldığı zulüm ve sınır dışı etme politikası olsa da, her gün Aksa’ya girmeyi denemekte ısrar ediyor.

Sınır dışı edilen Nafisa Hevis ise işgal güçlerinin bu sabah kendisine yönelik saldırılarını ve Eski Şehir’den sürülmelerini anlattı. Mescid-i Aksa’daki yerleşimcileri izlerken “acının ve bozguculuğun” hissettirdiklerini ifade etti.

“Ne yaparlarsa yapsınlar, yemeden, içmeden, bıkmadan usanmadan Aksa’da nöbetteyim!”  diye ekledi.

İslami Vakıflar Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, Yahudi Fısıh Bayramı’nın altıncı günü olan Pazar günü Mescid-i Aksa’ya gruplar halinde düzenlenen baskına 1.210 yerleşimci katıldı.

Kaynak: Mira Haber 

Bir Cevap Yazın