14:50 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

Bağdat yönetiminden TSK’ya karşı hamle: Kuzey Irak’a asker gönderdiler

Bağdat hükümetinin Zaho ilçesine bağlı Derkar ve Batifa kasabalarında bulunan 3 noktaya Sınır Muhafızları birliklerini yerleştirdiği öğrenildi.

Irak’ta Batifa Bölge İdare Müdürü Dilşer Abdulsetar, Bağdat hükümetine bağlı sınır birliklerinin, Batifa’nın Kela Şabanike ve Siyar bölgeleriyle Derkar kasabasına bağlı Kea Dere bölgelerine yerleştirildiğini söyledi.

Rudaw’ın aktardığı habere göre, sınır birliklerinin “TSK’nın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi topraklarında daha fazla ilerlememesi ve sivillerin can güvenliği için” bölgeye yerleştirildiğini ifade eden Abdulsıtar, “Bu 3 bölgenin belirlenmesi askeri bir hamledir. Türkiye’nin daha fazla ilerlememesi ve bu bölgede yaşayan insanların hayatını etkilememesi için çok önemli” diye konuştu.

Irak Sınır Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hamid Abdullah başkanlığında bir askeri heyet, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İçişleri Bakanlığı’nın gözetiminde geçtiğimiz ay Duhok’a ziyaret gerçekleştirmişti.

Bağdat’tan gelen üst düzey askeri heyet, IKBY sınırlarında devam eden operasyonlar ve bölgedeki gelişmeler hakkında bilgi edinmek için Duhok’ta incelemelerde bulunmuştu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 15 Haziran’da IKBY’nin Haftanin bölgesine “Pençe-Kartal”, 17 Haziran’da da “Pençe-Kaplan” Operasyonu adıyla yeni bir harekât başlatıldığını bildirmişti.

TSK’ya ait birliklerin şu ana kadar Batifa bölgesinin 12 stratejik yerinde konuşlandıkları belirtiliyor.

DİĞER GELİŞMELER