biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal ederek görüşmeyi reddetti.

Metro Detroit’ten bazı Arap Amerikalı demokrat liderler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı duruncaya kadar Biden’ın kampanyasından gelebilecek her türlü görüşme teklifini açıkça reddettiklerini açıkladı.

Müslüman ve Hıristiyan toplulukları temsil eden Arap liderler, Gazze’de katledilen 26.000 Filistinli ve yerinden edilen yüzbinlerce kişi göz önüne alındığında, 2020’de Biden’ı destekleyenlerin çoğunun Kasım seçimlerinde bunu yapmayacağını vurguluyor.

Lübnan asıllı Wayne Turfe; “Çok ciddi bir şey olmadığı sürece Arap Amerikalı ve Müslüman toplumunu kaybetmişsinizdir. Bu noktada, görebildiğim kadarıyla onları geri kazanmanın hiçbir yolu yok.” dedi. 

Biden, seçim kampanyasının dinleme turu kapsamında son haftalarda Arap liderler ve yetkililerle görüşme talebinde bulunmuştu.

 Arap liderler, görüşmeyi reddetmenin insanlıkla ilgili olduğunu ve sadece ateşkesin bu kapıyı yeniden açabileceğini söylüyor.

Michigan Meclisi çoğunluk taban lideri olan Aiyash da, ABD destekli İsrail’in Gazze’ye yönelik 110 günden fazla süren bombalamalarının ardından “topluluklarımızın siyasi çıkarlar için kullanılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Michigan, oy dağılımı açısından değişken bir eyalet olarak kabul ediliyor ve yıl sonunda yapılacak ABD başkanlık seçimlerinde oylarının belirleyici olması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

a-ran-sa-na-ra-ndaki-karakola-salda-ra-1-a-laoe-01

İran sınırındaki karakola saldırı: 1 ölü

İran’ın güneydoğusundaki Sistan-Beluçistan eyaletinde karakola silahlı bir grup tarafından saldırı düzenlendiği, yaklaşık 3 saat süren …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir