11:32 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

Akşener’in papatya çayı önerisine Erdoğan’ın cevabı: Rezene iç!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti lideri Akşener’in, papatya çayı içi önerisine cevap verdi. Erdoğan, “Biz papatya çayının ne zaman içilmesi gerektiğini de biliriz ama sana da rezene tavsiye ederiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ’da temel atma töreninde konuştu. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Bir yıl içinde 3 bin 750 konut tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek.

Afetler hazırlıkları bitirmemizi beklemiyor. Bir yandan yaşadığımız felaketin yok açtığı yıkımın izlerini silmek, bir yandan da gelecekteki muhtemel afetlere daha güçlü hazırlanmalıyız. Cumhur İttifakı buna hazırdır. Bugün Elazığ’da atacağımız temeller ve teslim edeceğimiz anahtarlar adeta bu sürecin yol haritasının özeti gibidir.

Bir yılda 319 bin konutun yapımını tamamlamayı planlıyoruz. Yapılan her işi engellemeyi maharet sayan bir kesim var.

“BAY BAY KEMAL, KANAL İSTANBUL’UN ÖNÜNÜ KESEMEYECEKSİN”

Geçmişte bu kesimin şirretçe yürüttüğü kampanyalara maruz kaldık. Vaktimizin bir kısmını iş yapmaya, bir kısmını da mecburen bu işlerin önünü tıkayanlarla mücadele için harcadık. Daha önce Marmaray’da önümüzü kesmeye çalıştılar. Dinlemedik, vurduk geçtik. Ardından Avrasya Tüneli’ni, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yaptık. Şimdi de Kanal İstanbul’un önünü kesmeye çalışıyorlar. Bay bay Kemal, kesemeyeceksin.

İstanbul Havalimanı’nın önünü kesmeye çalıştılar. Ne oldu, kestin mi? Şehir hastanelerimizin önünü kesmeye çalıştılar. Şimdi en son Togg’la ilgili bu tartışmaların olduğunu görüyoruz. Deprem bölgesinde hastaneyi bile yok saymaya çalışanları millete havale ediyorum.

AKŞENER’E REZENE TAVSİYESİ

Sadece İstanbul’da Çam Sakura Hastanesi, Murat Dilmener Hastanesi, Pakize Hanım Hastanesi bile bizim zamanla yarıştığımız hastaneler olmuştur. Çam Sakura şu anda dünyada örnek. Hanımefendi senin aklın bu işlere ermez. Biz papatya çayının ne zaman içilmesi gerektiğini de biliriz ama sana da rezene tavsiye ederiz. Kiminle uğraşacağını çok iyi bilmen lazım.

BAY BAY KEMAL’E KANDİL’DEN SELAM GELİYOR

Bay bay Kemal’e Kandil’den selam geliyor, beraber yürüyeceğiz diyorlar. Yürüyün bakalım. Nereye kadar yürüyeceksiniz? Milletim teröristlerle kol kola olanlara yol vermeyecek.

Türkiye’de terör ve çıkar örgütlerinin en çok saldırdığı parti AK Parti. Kim bu konuda bizim ismimizi ağzına alırsa karşısında topyekun milletimizi bulur.

Bu konular kifayetsiz muhterislerin siyasetlerinin mezesi yapacağı işler değildir. Onlar gitsinler kendi fırıldak masasında incik boncuk oynamaya, hayali makamlar dağıtmaya, gökkuşağı renklerine bürünmeye devam etsinler. Bizim LGBT’yle işimiz yok. Bunlar LGBT’yle beraber dans etsinler. Bizim milletimizle yapacak çok işimiz, ülkemize kazandıracak çok eserimiz, istikbalimiz için verecek çok mücadelemiz var.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Bir tarafta bölücülerin yürü Kemal’i var, öte tarafta gel Muharrem bulunuyor. Beri taraftakini saymaya gerek bile yok. Bir de ömrünün son 40 yılını ülkesine ve milletine adamış bir kardeşiniz var.”

DİĞER GELİŞMELER