afganistan in faryab vilayetinde taliban yetkilisine suikast 01
afganistan in faryab vilayetinde taliban yetkilisine suikast 01

Afganistan’ın Faryab vilayetinde Taliban yetkilisine suikast

Afganistan’ın Faryab vilayetinin ekonomisinden sorumlu Taliban yetkilisi Abdurrahman Munevver, Cumartesi günü kimliği belirsiz silahlı kişilerin düzenlediği suikast sonucu yaşamını yitirdi.
Afganistan merkezli Khama haber ajansının haberine göre, Taliban’ın Faryab Enformasyon ve Kültür Başkanı Şemsullah Muhammadi, olayın Kaysar ilçesine bağlı bir köyde meydana geldiğini söyledi.

Muhammedi yaptığı açıklamada, “Taliban’ın vilayetteki ekonomik işlerden sorumlu başkanı Abdurrahman Munevver eve giderken kimliği belirsiz silahlı adamlar tarafından öldürüldü” dedi.

Suikast faillerinin olay yerinden kaçmayı başardığını söyleyen Muhammedi, Taliban güçlerinin hala onları aradığını ve soruşturmanın devam ettiğini ekledi.

Taliban güvenlik yetkilileri, cinayetin arkasındaki nedenin netleşmediğini ve henüz hiçbir kişi, grup veya örgütün suikastın sorumluluğunu üstlenmediğini bildirdi.

Öte yandan, dün başkent Kabil’de bir minibüsün geçişi sırasında yaşanan patlamada en az üç sivil yaralandı.

Kabil Polis Sözcüsü Halid Zadran, patlamanın yol kenarına yerleştirilen bir mayının infilak etmesi sonucu meydana geldiğini söyledi.

Yerel basına göre, patlama Yüksek Öğretim Bakanlığı çalışanlarını hedef aldı.

Zadran, “Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı” dedi.

Taliban’ın geçen yıl Ağustos ayında yeniden iktidara gelmesinin ardından, IŞİD/Horasan’ın sıklıkla sorumluluğunu üstlendiği, çoğu dini azınlıkları ve Taliban yetkililerini hedef alan saldırılar yaşandı.

Sadece bir hafta önce, Kabil’in Şii Hazara vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Deşti Berçi semtindeki bir okul ile Kalei Nav mahallesinde bir eğitim merkezini hedef alan intihar saldırılarında çoğu kız en az 53 öğrenci öldü, 100’den fazla öğrenci de yaralandı.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …