afganistan da 7 dil bilen uyusturucu bagimlisi bizi bu hale abd getirdi 01
afganistan da 7 dil bilen uyusturucu bagimlisi bizi bu hale abd getirdi 01

Afganistan’da 7 dil bilen uyuşturucu bağımlısı: Bizi bu hale ABD getirdi

Afganistan’da İslam Emirliği yönetiminin rehabilite etmeye başladığı uyuşturucu bağımlılarından birinin yaptığı açıklamalar gündem oldu.

Afganistan’da İslam Emirliği yönetiminin rehabilite etmeye başladığı uyuşturucu bağımlılarından birinin yaptığı açıklamalar gündem oldu.
Geçtiğimiz günlerde başkent Kabil’de uyuşturucu bağımlıları tarafından mesken haline getirilen Pul-i Sohta köprüsünün altı temizlenmişti. Yüzlerce uyuşturucu bağımlısının bölgeden toplanıp rehabilite merkezlerine sevk edildikleri açıklanmıştı.
Köprü altındaki bağımlıların buradan çıkarılmasıyla birlikte 2001-2021yılları arasındaki ABD işgalinden bu yana ilk kez bu bölgede hiçbir bağımlı kalmamıştı.

“Sorumlusu ABD”

Köprünün altında yaşayan uyuşturucu bağımlılarından bazıları medyayla konuştu.
Bağımlılardan birinin Afganistan’ın 3 temel dilinin yanı sıra Arapça, İngilizce, Türkçe ve Urduca bildiği ortaya çıktı.
Açıklamalarda bulunan kişi, Afganistan’da uyuşturucu sorununun büyümesinden ABD’nin sorumlu olduğunu dile getirdi.
İslam Emirliği yönetimine bağlı rehabilitasyon ekibinin iyi çalıştığını söyleyen kişi, “Biz bu savaş yüzünden, ABD hükümeti Afganistan’a saldırdığı için uyuşturucu kullanıyoruz, bu sebeple böyle bir kötü durumdayız.” ifadesini kullanarak, Amerikan hükümetinin bölgeye insani yardım göndermek zorunda olduğunu kaydetti.

Taliban’ın ülkede yönetimi devralmasının ardından Afganistan’da uyuşturucu ekimi ve ticareti tamamen yasaklanmıştı.
Uyuşturucuyla mücadele kapsamında başta başkent Kabil olmak üzere çeşitli vilayetlerdeki uyuşturucu bağımlıları sokak ve caddelerden toplanıp rehabilite edilebilecekleri kurumlara yönlendiriliyor.
Kaynak: Mepa News

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …