abd baskani bidendan tarihi ziyaret 1683655711 7726
abd baskani bidendan tarihi ziyaret 1683655711 7726

ABD’den Papua Yeni Gine’ye ilk ziyaret

ABD Başkanı Joe Biden, Papua Yeni Gine’yi ziyaret eden görevdeki ilk ABD Başkanı olacak.

ABD Başkanı Joe Biden, Japonya ve Avustralya ziyareti kapsamında Papua Yeni Gine’ye sürpriz bir ziyaret düzenleyecek. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Biden’ın 19-21 Mayıs’ta Japonya’nın Hiroşima kentinde düzenlenecek olan G7 Liderler Zirvesi’ne ardından 24 Mayıs’ta Avustralya’nın Sidney kentinde düzenlenecek olan Dörtlü Güvenlik Diyaloğu (QSD) ittifakını oluşturan Japonya, ABD, Avustralya ve Hindistan oluşturduğu QUAD Liderler Zirvesi’ne katılacağı bildirildi.

Açıklamada, Biden’ın Avustralya’ya geçtiği sırada Papua Yeni Gine’ye uğrayacağı aktarılarak, Biden’ın Papua Yeni Gine Başbakanı Marape ve diğer Pasifik Adası Forumu liderleriyle bir araya geleceği ifade edildi. Açıklamada, liderlerin iklim değişikliğiyle mücadele, deniz kaynaklarının korunması, esnek ve kapsayıcı ekonomik büyümenin ilerletilmesi, bölge ve ABD için kritik olan zorluklarda işbirliğini derinleştirmenin yollarını ele alacakları belirtildi.
Bir Pasifik ülkesi olarak ABD’nin Pasifik Adaları ile derin tarihi ve halklar arası bağları olduğuna dikkat çekilen açıklamada, söz konusu ziyaret ile Biden’ın Papua Yeni Gine’yi ziyaret eden görevdeki ilk ABD Başkanı olacağı aktarıldı.

İlginizi Çekebilir

New York Üniversitesi artık öğrencilerin alay konusu!

Öğrenciler,  ABD üniversitelerinde ifade özgürlüğüne ve protesto hakkına karşı uygulanan yaygın baskıyla mücadele etmeye devam …

İsrail lobisi üniversitelerin ensesinde; gözaltılar gençleri yıldırmıyor!

Columbia, Yale, Newyork.. ABD’nin en prestijli üniversiteleri. Her biri, İsrail vahşetine karşı haykıran öğrencilerin anlamlı …