04:37 Perşembe / 18 Nisan 2024 | 9 Şevval 1445

ABD Yemen’de El Kaide’yi hedef aldı: 3 ölü!

ABD'ye ait oldukları değerlendirilen insansız hava araçlarının gerçekleştirdiği hava saldırıında üç kişinin öldüğü bildirildi.

kaynaklarından edinilen bilgilere göre 'in kırsalındaki Ubeyde Vadisi'nin Samda bölgesinde hareket etmekte olan bir araç ABD'ye ait olduğu değerlendirilen silahlı insansız hava araçları (SİHA) tarafından hedef alındı.
Edinilen bilgilere göre araç içerisinde bulunan ve “ bağlantıı” oldukları değerlendirilen 3 kişi sonucu hayatını kaybetti.
Hedef alınan araca ait görüntüler incelendiğinde saldırının R9X olarak bilinen, ABD menşeli AGM-114 Hellfire füzesinin bıçaklı versiyonu ile gerçekleştirildiği ihtimalini güçlendirdi.
Herhangi bir olmaksızın mühimmatın üzerindeki bıçakların açılmasıyla hedefe zarar veren R9X, ABD'nin “gizli mühimmatı” olarak da biliniyor.
Aynı mühimmat geçtiğimiz dönemlerde 'de birçok defa kullanıldı.
Öte yandan ABD tarafından henüz saldırıya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmış değil.
Geçtiğimiz yıl ABD tarafından yapılan açıklamayla 'ın başkenti Kabil'de hedef alındığı belirtilen El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'ye yönelik operasyonda da R9X mühimmatının kullanıldığı öne sürülmüştü. Ancak El Kaide'den Eymen ez Zevahiri'nin hedef alındığına yönelik halen bir açıklama yapılmış değil.