“Biz Allah’tan büyüğüz” sözüne Avrupa sessiz! PKK’nın inanç karşıtı yüzü

Avrupa’da PKK bağlantılı terörist unsurların namaz ibadetiyle alay ettiği görüntü ve ifadeler kamuoyunda tepkiye yol açtı. Paylaşılan içeriklerde, İslam’ın temel ibadetlerinden biri olan namazın küçümsendiği ve alay konusu yapıldığı görüldü.

Söz konusu tutum, yalnızca bir inanç değerine saygısızlık olarak değil, aynı zamanda bilinçli bir provokasyon olarak değerlendiriliyor. Terörist PKK’nın geçmişte de dini mekân ve değerleri istismar eden veya hedef alan eylemlerle anıldığı hatırlatılırken, Avrupa’da sergilenen bu tavrın örgütün ideolojik çizgisiyle örtüştüğü vurgulanıyor.

Ayrıca başka bir PKK’lı bir teröristin kamuoyuna yansıyan sözleri, örgütün inanç karşıtı ve provokatif yaklaşımını daha da açık hale getirdi. Söz konusu şahsın, “Herkes bilsin. Erdoğan da bilsin. Kürtler asla ölmez” ifadelerinin ardından, “Onlar Allah-u Ekber diyor. Biz yaşasın Kürd ve Kürdistan diyoruz. Biz Allah’tan büyüğüz” şeklindeki söylemleri, açık bir şekilde dini değerlere meydan okuma ve hakaret niteliği taşıdı.

Bu ifadeler, PKK’nın sadece şiddetle değil, aynı zamanda İslam’ın temel kavramlarını hedef alan bir zihniyetle hareket ettiğini ortaya koyarken, yapılan açıklamaların bilinçli bir tahrik ve toplumsal gerilimi körükleme amacı taşıdığı değerlendiriliyor.

Kaynak: Mira Haber

Bir Cevap Yazın