Soykırımcı İsrail ordusu ile iç güvenlik servisi Şin Bet, Hamas’ın Türkiye’de kurduğu ileri sürülen gizli bir para transfer ağını açığa çıkardığını duyurdu
Tel Aviv’in paylaştığı belgelerde, yapının İran’ın yönlendirmesiyle faaliyet gösterdiği öne sürülüyor. İddiaya göre ağ, İran’dan gelen parayı Türkiye’de çeşitli döviz büroları ve para değişimi sistemleri üzerinden dolaşıma sokarak Hamas’a aktarıyordu.
İsrail makamlarına göre bu mekanizma, yalnızca Gazze’deki direniş grubunun yapılanmasını değil, Hamas’ın bölge dışındaki ekonomik faaliyetlerini de besleyen kilit bir finans damarı niteliğindeydi.
Açıklamada üç isim özellikle öne çıkarıldı: Gazze kökenli Tamer Hassan’ın Türkiye’deki yapının başında yer aldığı, Filistinli iş insanları Khalil Farwana ve Farid Abu Dayir’in ise döviz transferlerde aktif rol oynadığı iddia edildi.
İsrail, bu kişilerin Gazze dışından “yüz milyonlarca dolarlık bir akışı yönettiklerini” savunsa da paylaşılan belgelerde doğrulanabilir miktarların yalnızca “küçük bir bölüm” olduğu belirtiliyor.
İddiaların ardından gözler Ankara’ya çevrilse de Türkiye’den konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi. Şu ana kadar ne doğrulama ne de yalanlama yönünde bir beyan bulunuyor. Bu nedenle İsrail’in paylaştığı bilgiler, yalnızca tek taraflı bir iddia olarak kayıtlarda duruyor.
Kaynak: Mira Haber
Mira Haber – Ortadoğu Bağımsız Muhabir Ajansı Tarafsız değiliz. Ancak Mirahaber'de sadece gerçekleri okursunuz.