“Kandahar sınırı: Pakistan ordusunun saldırısına misilleme Geldi”
Afganistan-Pakistan sınır hattı bir kez daha alev aldı. Pakistan ordusu, Kandahar iline bağlı Spin Boldak ilçesini hedef alan ağır bombardımanlar düzenledi. Yerel kaynakların bildirdiğine göre, saldırılarda en az 15 Afgan hayatını kaybetti, 100’den fazla kişi ise yaralandı.
Tanıklar, bombardımanın yerleşim alanlarına yapıldığını, ölenlerin çoğunun kadın ve çocuklardan oluştuğunu belirtti. Afganistan İslam Emirliği, saldırılara sert karşılık verileceğini duyurarak bölgede misilleme operasyonları başlattı.
Kısa sürede karşı saldırıya geçen Emirlik güçleri, birçok Pakistan askerini etkisiz hâle getirirken, bir tank ve çeşitli ağır silahların ele geçirildiğini açıkladı.
Bölgedeki gerilim giderek tırmanırken, uluslararası kuruluşlar sivil kayıpların önlenmesi için taraflara itidal çağrısı yaptı. Ancak sahadan gelen görüntüler, sınır hattının yeniden savaş cephesine dönüştüğünü gösteriyor.
Afgan yönetimi: “Bu saldırı, egemenliğimize açık bir ihlaldir.” şeklinde açıklamada bulundu.
Kaynak: Mira Haber
Mira Haber – Ortadoğu Bağımsız Muhabir Ajansı Tarafsız değiliz. Ancak Mirahaber'de sadece gerçekleri okursunuz.